Alumnes i professors del Col·legi Hernández han visitat el Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes de Bucarest i han participat en l’Activitat d’Aprenentatge i Formació “Els sentiments” de l’Associació Estratègica KA219 Erasmus + “Laboratorios de Humanidad”.
Durant la setmana del 16 al 21 d’octubre, acompanyats pels socis europeus de l’ IES Salvador Gadea (Aldaia), Liceo Laura Bassi (Itàlia), Powiatowe Centrum Ksztalcenia i Ustawicznego w Wieliczce (Polonia) hem participat en fum d’activitats que han tingut com a eix vertebrador, els sentiments.
Hem gaudit de moments únics com el taller d’animació lectora al Castell de Bran en Transilvània. Gràcies a les nostres companyes Desamparados Cuenca García, Bibliotecària a la Biblioteca dels Dipòsits del Sol d'Albacete, Josefina Cuevas Ruiz Llicenciada en Biologia i especialista en educació mediambiental i Luz Olmo García Directora de la Biblioteca Municipal de Xinxilla, que són ja part d’aquesta comunitat educativa Humanlabs, hem pogut conèixer més a prop, en un entorn únic al Drácula de Bran Stoker. Amb elles hem aprés que fou inspirat en la figura del Vampir de Polidori i del personatge històric conegut com a Vlad Tepes, l'Empalador.
Els alumnes europeus participaren en el “Pasapalabra de Drácula”, joc lúdic-literari basat en el conegut programa de televisió. Els participants hagueren d'encertar seguint l'ordre alfabètic les diferents preguntes relatives a la novel·la de Bram Stoker.
També des de Bucarest ens hem fet resó de la iniciativa de la Biblioteca Nacional d'Espanya, el “Dia de les dones Escriptores” que es commemorà el passat 16 d’octubre. Vam reflexionem sobre el paper de les dones com a receptores del Premi Nobel de Literatura, concedits des del 1901, amb només 14 dones premiades durant tot aquest període i férem un recorregut per l’obra de totes aquestes escriptores.
Alumnes i professorat s’han format conjuntament als tallers organitzats i ara tornen als seus centres d’origen amb el compromís de formar en el que han aprés a les seues comunitats educatives. Tanmateix han compartit activitats a la plataforma col·laborativa europea eTwinning.
Com a cloenda de la setmana Erasmus +, els alumnes del Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes de Bucarest han preparat un espectacle final on han interpretat els sentiments en uns quadres vivents. i han presentat la magnífica col·lecció de roba "Vistiendo los sentimientos” coordinada per la professora Mihaela Petre i amb dissenys confeccionats pels alumnes romanesos.
Hem gaudit tant de paisatges meravellosos com els llocs més emblemàtics de la ciutat de Bucarest i Brasov. Ens hem adonat que la tardor és la millor estació de l’any per visitar Romania i poder gaudir de totes les tonalitats de colors imaginables als boscos de Transilvània. Sens dubte aquestes imatges romandran per sempre a la nostra memòria i als nostres cors. Ens sentim molt afortunats d’haver participat en una nova experiència europea que ens ha permès treballar envers la convivència i aprendre aplicant noves metodologies innovadores emmarcades en l’aprenentatge cooperatiu i basat en projectes. Sens dubte, la filosofia de vida Humanlabs.
Col·legi Hernández