La Conselleria d'Educació juntament amb la d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica han impulsat el programa '#Zero, energia de proximitat'. Aquest programa consisteix en la instal·lació de panells fotovoltaics per a generar energia solar neta als instituts, la qual cosa reduirà les emissions de CO2 en més de 9.000 tones a l’any.
Dels 114 instituts públics de tot el territori valencià adherits al programa, l'IES Vicent Gandia de Castelló ha sigut un dels escollits. Els panells solars generaran l’energia elèctrica que necessita l'institut i el transformaran en autosuficient. A més, es produira un excedent energètic del qual es beneficiaran les famílies més vulnerables de cada municipi, és a dir, es repartirà per a paliar els efectes de la pobresa energètica.
La instal·lació dels panells està programada per a la primavera de l'any que ve amb la qual cosa els 114 instituts participats estalviaran 6,9 milions d’euros en la factura de la llum anualment.
El programa tindrà beneficis educatius, socials i mediambientals tant per a l'alumnat de l'IES Vicent Gandia com per a tota la població de Castelló.
Per últim, cal destacar que l'Ajuntament de Castelló ha col.laborat en aquest progama, ja que l'alcalde, Òscar Noguera, va estar de videoconferència amb els responsables del projecte per aportar el seu punt de vista. A més, el regidor d'Educació, Richard Garrigues, va assisir a la presentació del programa. La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, a la presentació del programa Zero