Dimecres 18 de maig, Castelló acollirà la trobada musical MUSIESCOLA. Aquesta és una trobada musical i escolar on aquest curs participen al voltant de 60 escoles, 3000 alumnes i 300 mestres de Primària provinents de centres educatius de diversos llocs valencians.
Aquest any celebrem la setena edició amb el títol "Arrels de diversitat" on es posen en valor els diferents tipus de diversitat existent; des de l'afectiu-sexual, la lingüística, cultural, ètnica, funcional de maneres de veure el món. Volem una societat igualitària en què tots i totes tinguin les mateixes oportunitats.
Aquesta trobada es converteix així en un “concert itinerant” pels carrers de les localitats, a càrrec de l'alumnat de les escoles participants, que mostren propostes musicals a la ciutat fent dels carrers un escenari obert i festiu. Es pretén donar a conèixer tot allò que es pot aconseguir amb alumnes de qualsevol condició social, cultural i nivell acadèmic de diferents localitats col·laborant entre si i ells.
Utilitzarem dos espais molt especials de Castelló, com ara la plaça de l'Ajuntament i el parc de l'estació. A banda farem una cercavila pel poble.
Comptarem amb música en directe amb l’orquestra la Pato que ens ajudarà a interpretar cançons de Zoo, Izal, La Fúmiga, El diluvi o Samanta a les que s’ha adaptat la lletra a la temàtica de la trobada. Tindrem al percussionista Rafa Navarro, que ha preparat una batucada amb instruments reciclats. Enric Pizzà ens portarà una proposta de percussió corporal molt divertida, amb Joan Pons farem un Gamelan,un conte musicat inspirat en Indonesia.
La nota creativa correrà a càrrec de Vicent Tormo i la seua proposta de Soundpainting que es crearà en el mateix moment que s’interprete.
Entre altres activitats tindrem una dansà, un cant comú tranformant la popular Malaguenya de Barxeta en un cant a la diversitat sexual, i en l’apartat d’homenatges, a Castelló li'l dediquem a Pep Gimeno Botifarra.
Sobre la base que la música té efectes àmpliament positius en l'aprenentatge, la motivació, les emocions, la convivència, la inclusió i el comportament en general, proposem una nova TROBADA d'alumnes i mestres de centres d’Ed. primària amb la finalitat de conviure durant un dia per a dur a terme diferents propostes musicals de manera col·laborativa i interdisciplinar. És a dir, una jornada d'agermanament musical on els alumnes dels diferents centres realitzen diferents activitats musicals per diferents espais d'una localitat participant activament.
Cal remarcar que per a la realització del musical hem tingut la col·laboració d’alumnat de la Universitat de València.
Totes aquestes activitats s’han preparat durant el curs escolars i la trobada suposa la cirereta del pastís per concloure el treball que s’ha realitzat durant tot el curs escolar.
Cal remarcar que hi ha tres seus (Tavernes,Algemesí i Castelló). A Castelló el proper dimecres, rebrem uns 800 alumnes i uns 300 docents.
Aquesta experiència va nàixer en 2014 arran de la iniciativa d’alguns mestres de música de la Valldigna que, amb il·lusió i entusiasme, volien dedicar molts esforços per a dur a terme una jornada de convivència musical escolar.
Els centres participants preteníen d'aquesta manera fer un treball divulgatiu, obrint les portes de l’escola i les de les aules de música a tota la comunitat educativa, i eixir al carrer per a donar a conèixer la seua tasca i la importància que li correspon a la música i a l'educació musical per a una formació integral de l’alumnat.
Aquesta experiència ha crescut des que va començar, duplicant el nombre de participants edició rere edició, i aquest curs es celebrarà la setena edició augmentant el nombre total de participants exponencialment.
“Musiescola VII vol traure de nou la música, després d’aquest dos anys de pandèmia. El curs passat es va adaptar la representació a cada escola, però enguany es tornem a trobar i traure les aules al carrer per a donar a conèixer a tothom (a pares, alumnes, altres centres educatius, empreses, institucions locals, associacions, ONG …etc) moltes de les coses que es fan als centres educatius, reivindicant així el valor i la importància que té l'Educació musical i la música en la formació de l'alumnat i en la societat actual; i perquè no, el treball que fan els mestres i els/les alumnes a l'escola cada dia connectant la societat amb les escoles.”
La web de musiescola és: http://musiescola.wixsite.com/musiescola
A més a més podeu trobar-los a facebook i twiter.
L’equip de Musiescola.