Notícia

Job shadowing del Col·legi Hernández al Primate Dixon Primary School de Coalisland. Escola inclusiva.

El Col·legi Hernández, representat per la seua directora Mariola Hernández, va participar la setmana del 4 al 8 de desembre a Irlanda del Nord en un job shadowing (període d’observació).

Al Primate Dixon Primary School de Coalisland, un dels centres de referència a nivell europeu sobre la inclusió educativa d’alumnat amb necessitats per Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), treballen amb aquest tipus d’alumnat des de fa 11 anys. L’objectiu fonamental de la seua tasca és que aquests alumnes compartisquen amb la resta de l’alumnat un mateix espai educatiu, de manera normalitzada amb unes metodologies innovadores com per exemple TACPAC-therapy for non verbal children o la formació per a tota la comunitat educativa a càrrec del servei nacional de salut, d’educació i organismes com Southern Health and Social Care Trust, a més de recursos tant personals com materials adaptats a les seues necessitats.

Aquesta oportunitat de formació sobre escola inclusiva s’emmarca dins del nostre projecte europeu Erasmus + KA101 Education in the 21st century: CreaTICvity+innovation+quality= Key of future.

D’aquesta experiència formativa, la directora ha pogut aprendre de les actuacions educatives dels diferents professionals en la pràctica diària. Una de les coses més significatives en el treball que realitzen sobre la inclusió dels alumnes és l’estreta coordinació entre l’equip directiu del centre, el professorat, les classroom assistant, i els equips interprofessionals d’educació, serveis socials i sanitat, per a programar i desenvolupar els plans d’actuació personalitzats. A més, existeix una forta sensibilitat social sobre l’entorn del centre i el suport permanent a les famílies.

Volem agrair al director del centre Mr. Seàn Dillon i a tot el claustre aquesta formació que podrem desenvolupar dins del nostre Pla d’Atenció a la Diversitat i Inclusió Educativa.

Com diu el lema del seu centre, Every child is welcome! Every child belongs! Every child is more than good enough!

Col·legi Hernández