Notícia

Les Falleres Majors de Castelló se sumen al crit contra la violència de gènere

Les Falleres Majors de Castelló Raquel i  Aitana se sumen al crit contra la violència de gènere de la Diputació i hui, dilluns, han arreplegat les banderoles en el multitudinari acte que presidia Jorge Rodríguez en la plaça de Manises.

La idea del nou equip de govern de la Diputació de convertir les Falles en “ambaixadores contra la violència de gènere”, com a exposat el president, Jorge Rodríguez, en l’entrega de les banderoles a les falleres majors de Castelló, ha sigut tot un èxit, superant àmpliament els millors registres de la Corporació quant a inscripcions per a rebre l'ajuda a les Falles. Unes ajudes que han canviat substancialment els criteris d'adjudicació, ja que el requisit únic és col·locar la banderola amb el lema ‘No a la violència de gènere’ en lloc de nomenar faller d'honor al president, com es venia fent en anteriors legislatures.


Al final del termini per a inscriure's i sol·licitar l'ajuda, més de 800 comissions, un 90% del total, s'han sumat a la campanya de la Diputació contra la violència de gènere, en la línia d'aportar un component social a aquesta subvenció a les Falles, que tradicionalment es concedia a canvi de divulgar la imatge del president. La major resposta d'anteriors edicions es va produir el passat any, amb 640 comissions que van sol·licitar l'ajuda, d'un total de 880 comissions falleres en la província que han participat en aquesta campanya contra la violència de gènere en la qual s'ha fet partícip al món faller amb tot el seu potencial divulgatiu. 

Aquest dilluns, en la plaça de Manises, Jorge Rodríguez rebrà els representants de totes les comissions falleres adherides a la campanya en un acte en obert en el qual es lliuraran les banderoles amb el lema ‘No a la violència de gènere’. La matinal comptarà amb joves músics valencians que tocaran en directe en la plaça i amb una degustació de begudes típiques valencianes com l'orxata i el suc de taronja.  El drama que pateixen milers de dones ha sigut la causa escollida enguany per a canalitzar aquestes ajudes a l'àmbit faller, encara que des de Presidència no es descarta que en pròxims anys el missatge de conscienciació es dirigisca a un altre àmbit, una altra causa social que s'incloga en l'apartat de temes transversals que ocupen i preocupen a la Diputació, com és la violència de gènere.


Fallera Major: Raquel Herrero Sánchez
 
Fallera Major Infantil: Aitana Martorell Penalva

Mots clau
: LaVeu
Font
:

Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu