Notícia

'La veu callada' – Una proposta del Col·legi Hernández per a previndre la violència filio-parental

El passat divendres 17 de novembre el Col·legi Hernández va presentar el curtmetratge La veu callada al Teatre Ideal. Aquest nou treball audiovisual tracta el tema de la violència filio-parental, una problemàtica familiar cada dia més habitual en la nostra societat.

L’acte de presentació va constar de dos parts. La primera es va centrar en les qüestions argumentals i tècniques, com la creació de la història, l’elaboració del guió o el procés de gravació i muntatge. Després de visionar el curt, l’acte es va centrar en l’anàlisi de de les causes i les conseqüències d’aquest tipus de comportaments per part dels adolescents. En aquest sentit, es plantejaren temes com la prevenció des de la família o l’escola, l’actuació dels serveis socials i la fiscalia, i també la reinserció a la societat.

Per a l’ocasió, es va recrear un estudi radiofònic al Teatre Ideal, en el qual gràcies a la professionalitat de la locutora Virginia Delgado i a la posada en escena, es va transportar els assistents a la màgia d’un programa de ràdio en directe. Tot amenitzat per l’actuació musical de GEM, cantautora que ha compost i interpretat la música original del curt.

Volem agrair les valuoses aportacions de totes les persones que participaren en l’acte: Consuelo Benavente (Coordinadora de la secció de menors de la Fiscalia de València), Ignasi Climent (Assessor TIC del CEFIRE de Xàtiva) Cristina Arias (Pedagoga i especialista en violència filio-parental), Ana Alberola (Treballadora Social del nostre Ajuntament), Fortu Tapia (Tècnic de la Mancomunitat de la Ribera), Jennifer Decornoy (Advocada de FECEVAL), Carla Espinosa, David Giménez i Sonia Sánchez (Alumnes directors/es del curtmetratge).

Aquest nou curt reforça la línia de treball encetada pel centre ja fa huit anys en relació a l’anàlisi dels problemes dels adolescents en l’actualitat, uns projectes que han intentat sempre fomentar el debat i la reflexió. Prova d’això ha estat la utilització que s’ha fet, i continua fent-se en diferents centres educatius i associacions, del migmetratge Rosa Obscur (2015) , que tracta el tema de la violència de gènere entre adolescents.

Totes aquestes produccions cinematogràfiques s’inclouen dins del projecte audiovisual del centre: CinemàTICs, un espai on recollim els treballs relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació al servei de l’ensenyament i l’aprenentatge del nostre alumnat.

Col·legi Hernández