Notícia

El Col·legi Hernández participa en un projecte Erasmus+ KA219 Bilateral amb Escòcia

El Col·legi Hernández participa en un projecte Erasmus+ KA219 Bilateral amb Escòcia, subvencionat per la Comissió Europea i el British Council.

El projecte “Our lives, our stories” que es durà a terme des del 2017 fins al 2019, serà coordinat per la Pollokshileds Primary School de Glasgow i permetrà que els nostres alumnes de 6é de primària viatgen a Escòcia en maig del 2018, per a participar en un Storytelling festival i en un programa cultural d’immersió lingüística. L’objectiu fonamental d’aquest programa és la millora de la competència comunicativa de l’alumnat mitjançant la recuperació d’aquelles històries de la nostra tradició oral. Més concretament, els nostres companys d’Escòcia ens aportaran històries de les cultures migrants, en situació de refugiats o pertanyents a llengües minoritàries en Europa.

En el nostre cas, treballarem llegendes del nostre patrimoni immaterial com “La Uela Pinta” o “L’home del sac” amb l’objectiu de recuperar-les i difondre-les per tota Europa, paratges naturals com el Castellet o la Font Amarga i la nostra gastronomia més tradicional, com l’arròs al forn o caldós en fesols i nap.

També treballarem les relacions intergeneracionals que no només afavoreixen la participació de les famílies sinó que són una part fonamental del nostre projecte.

Les professores del nostre centre, Mariola Hernández, Neus Montón i Sarai Vicente assistiren la setmana passada a la primera reunió transnacional del planificació del projecte i van poder gaudir de l’acollida per part dels socis europeus, participar en l’Erasmus+ Assembly, així com en el taller de formació d’eTwinning per la eTwinning British Ambassador Mrs. Janice Morran.

Col·legi Hernández