Notícia

Castelló - 'Controla't, no falles’

'Controla't, no falles’, campanya com a principal objectiu evitar l'abús de l'alcohol i drogues d’aquestes Falles a Castelló.

Des de l’Alcaldia han posat en marxa una campanya per intentar reduir el consum d'alcohol i altres drogues durant les festes falleres. El missatge és ‘Controla't, no falles’ i fa referència al consum responsable i a l'autocontrol.

Per primera vegada, l'Ajuntament de Castelló, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de la Ribera Alta - UPCCA i la Junta Local Fallera treballen conjuntament per promoure unes festes falleres marcades per la diversió i els hàbits de vida saludables. Per això, han posat en marxa la campanya ‘Controla't, no falles’ amb l'objectiu d'intentar reduir els riscos associats al consum d'alcohol i altres drogues. Amb aquest missatge es fa referència al consum responsable i a l'autocontrol de cadascú, en el sentit de disfrutar i participar activament de la festa amb salut i al màxim de les capacitats.
 
Tant l’Alcalde Oscar Noguera com la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de la Ribera Alta - UPCCA incideixen en el fet que aquests dies de festa són els moments més crítics des del punt de vista dels primers contactes amb les drogues, dels excessos en el consum per part d'aquells que ja són consumidors i sobretot dels riscos relacionats amb l'abús del consum. És per això que els missatges que s'inclouen en la campanya són molt diversos i tracten temes com la seguretat vial, les pràctiques sexuals segures amb l'ús del preservatiu o el dret al descans dels veïns.
 

Guia de consells pràtics per unes falles a Castelló segures i responsables

Les FALLES cal gaudir-les al màxim, sense passar-nos i sense perdre'ns res. Ara que ja notem que l’hivern s’acaba, que els carrers s’engalanen i comença la nostra festa més característica l’Ajuntament de Castelló amb la col·laboració de la Junta Local Fallera i la UPCCA de la Mancomunitat de la Ribera Alta pensem que és important tindre en compte una sèrie de consells.
 
Encara que algun amic t'insistisca, SI NO VOLS BEURE NO HO FACES, NO SERÀS L'ÚNIC. Hi ha molta gent que no usa l'alcohol per divertir-se. Sigues ferm en la teva decisió de no beure.
 
L'alcohol forma part de les revetlles, casals, nit de paelles, etc. SI VAS A BEURE, FES-HO AMB MODERACIÓ. Si abuses de l'alcohol recorda: NO AGAFES EL COTXE NI LA MOTO, la teva capacitat de reacció no està al 100%.
 
ALCOHOL I PÓLVORA SÓN MALA COMBINACIÓ, la pólvora pot ser molt divertida segons en quines condicions s’usa. Normalment és més perillós qui fa ús dels petards que la pròpia pólvora. EVITEM ACCIDENTS INNECESSARIS.
 
SI HAS BEGUT GUARDA ELS PETARDS. Amb l’alcohol no calcules bé els riscos i podries lamentar-ho.
 
En FESTES, L'EDAT MÍNIMA PER BEURE SEGUEIX SENT ELS 18 ANYS. Encara que els més joves es posen pesats cal procurar que no beguen. Si ets adult i a més a més pare sigues un bon exemple.
 
Si ets jove, recorda que abusar de l'alcohol et va a afectar més que a un adult. No oblides! QUALSEVOL CONSUM D'ALCOHOL TÉ CONSEQÜÈNCIES PER A LA TEUA SALUT.
 
Si beus, NO ET PASSES AMB LES COPES NI BARREGES BEGUDES. Evita la beguda destil·lada d’alta graduació com la cassalleta. CONEIXEMENT!!

MENJA BÉ, que són moltes les hores que vas a estar  de celebració i l'organisme necessita combustible.
 
Recorda que en FESTES també hi ha gent que treballa. CONTROLA ELS SOROLLS, hi ha uns altres que han de matinar.
 
USA EL 112 en situacions d'emergència.
 
 
Font
:

Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu