Notícia

Acte d’homenatge a les Societats Musicals que van decidir constituir la FSMCV en 1967

El passat 10 de setembre, a l’Església de la Sang de Llíria, la Societat Musical Lira Castellonera va rebre un homenatge de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Aquest homenatge va ser perquè fa 50 anys es va celebrar la primera Assemblea de Societats Musicals també a Llíria, que era l’organitzadora per primera vegada dels “Festivals d’Espanya” patrocinats pel Ministeri d’Informació i Turisme d’aquell any 1967.

Es varen reunir el 10 de setembre de 1967, representants de 22 Societats Musicals de la Comunitat (1 Societat de la província d’Alacant, 1 Societat de la província de Castelló i 20 de la província de València). Assistiren 30 persones, i una d’elles va ser Amadeo Romà, en representació de la nostra banda Lira Castellonera. Aquella reunió tenia com a títol: “La banda de música i els seus problemes”. També es trobava en aquella reunió Eduardo Cifre, però en representació d’una altra banda.

Arran d’aquest encontre on es tractaren aspectes artístics i econòmics va nàixer també el projecte de creació d’una federació nacional de societats musicals amateurs, amb l’objectiu d’unir tots els esforços per aconseguir solucionar els problemes en els quals es trobaven. Després van haver una sèrie d’encontres per madurar la proposta i va ser redactat un avantprojecte d’estatuts, de forma que el dia 31 de març de 1968 es va constituir la Federació de Societats Musicals de la CV al Saló Sorolla de l’Ateneu Mercantil de València.

Des de la Societat Musical Lira Castellonera volem donar les gràcies al Sr. Amadeo Romà per haver participat en aquell acte de forma tan activa en aquella data històrica per a les Bandes del nostre país.

Cal dir que actualment a la Federació hi ha 538 Societats Musicals.

Gràcies Sr. Amadeo.

Societat Musical Lira Castellonera


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny