Notícia

'Set Pecats', de Carles Castell, rep aquest divendres el premi Soler i Estruch de narrativa en valencià

L'obra Set Pecats, de Carles Castell Puig, ha sigut la guanyadora del Premi de Narrativa en valencià Soler i Estruch del 2017, dotat amb 2.500 € i la publicació de l’obra per Edicions del Bullent. Així ho ha acordat, per unanimitat, el jurat del LXI certament Literari 'Castellum Ripae', que ha valorat, segons reflecteix l'acta, "l'originalitat" i la "qualitat" literària de l'obra guanyadora. Set Pecats consta d'un conjunt de set narracions, una per cada pecat capital lligades al món de la literatura i protagonitzades per escriptores i escriptors. 

La gala de lliurament del premis Soler i Estruch 2017 i del Premi Ausiàs March de poesia infantil –ambdós conformen el Certamen Literari 'Castellum Ripae'–, tindrà lloc aquest divendres, dia 8 de setembre, a la plaça de l'Ajuntament de Castelló. Serà en aquest escenari on es durà a terme un sopar al terme del qual es lliuraran els premis als guardonats. La vetlada estarà amenitzada pel grup Júlia i serà conduïda un any més per la periodista Amalia Garrigós. 

Pel que fa al Premi de poesia infantil Ausiàs March adreçat a escolars de la localitat, els treballs guardonats han sigut, en primer cicle, L’estiu, de Lia Hernándis Sancho, del col·legi Sto. Domingo; en segon cicle, La Natura, de Guillem Vallés Mascarós, del col·legi Hernández, i, en tercer cicle, El Dofí, de Jose Daniel Tortosa Argente, del col·legi públic Severí Torres.

A més, el jurat ha acordat menció especial als poemes Pometa, d’Alisson de los Ríos Suárez; La lluna i les estrelles, de Carla Durà Sala, i La primavera, de Sofia Del Pilar Torres Troya (tots ells de primer cicle). En segon cicle, Silenci per primera vegada, de Joel Estruch Gimeno; El gos i Frederic, de Bryan Sebastià Cuisinier, i Som i sentim, de Salvador Juárez Garrido, també han obtingut mencions especials, mentre que, en tercer cicle, aquestes han recaigut en els poemes L’1 de juny, d’Arnau Verdú Grimaltos; La Pau Mundial, de Valeria Benetó Argente, i L’estiu, de Lia Estrada Noverques.

Imatge corresponent a l'anterior edició, amb Josep Manel Vidal, autor de La llum de les estrelles mortes, amb el premi Soler i Estruch. 

El jurat del LXI Certamen literari 'Castellum Ripae' ha estat format enguany per Rafael Estrada, Núria Sendra, Maurici Belmonte, Elvira Cambrils i Josep Manel Vidal i ha actuat com a secretari, sense veu ni vot, l’animador sociocultural Raymi Navalón.

El renovat Premi Soler i Estruch ha aconseguit amb la nova corporació municipal de Castelló un gran èxit tant en participació com en qualitat de les obres presentades

En l'edició del 2016, el Premi Soler i Estruch va estar per a l’obra La llum de les estrelles mortes, de Josep Manel Vidal (l’Alcúdia de Crespins, 1965). Altres anys havia recaigut en obres com Vestida de lluna, d’Elvira Cambrils; Tot interior, d’Enric Campos; Pell de gat, de Maria Victòria Loviana; Humors agres, de Sico Fons; Efectes secundaris, de Jovi Lozano-Seser, o El vol de les papallones, de Maurici Belmonte.

La periodista Amalia Garrigós (dreta) juntament amb l'alcalde Òscar Noguera, amb els alumnes guardonats el 2016 amb el Premi de poesia infantil Ausiàs March.

El Premi Soler i Estruch celebra enguany la seua segona edició des que fóra renovat per l'actual consistori que comanda Òscar Noguera. Aquest premi fou objecte de polèmica el 2014 per la decisió de l'anterior corporació d'eliminar el nom de l'erudit Soler i Estruch, tot i haver mantingut el nom durant les tres convocatòries anteriors. Aquesta decisió va provocar la dimissió de tot el jurat, la moció per part de l'ajuntament de Carcaixent (governat pel mateix partit polític, el PP) per a demanar la restitució del nom i, fins i tot, la renúncia al premi d'un dels guardonats d'anys anteriors, Maurici Belmonte. 

El nou govern de Castelló, sorgit de les passades eleccions municipals, va decidir tornar a posar-lo en marxa, de manera que va aconseguir un gran èxit tant en participació com en qualitat de les obres presentades. 


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny