Notícia

Ignasi Climent Mateu, pregoner Festes Castelló 2017

Estimades castelloneres i estimats castelloners, amigues i amics:

M'han proposat ser el pregoner de les festes de 2017, proposició que he rebut amb molta satisfacció i que m'ompli d ́orgull. Orgull que ja he tingut al ser pregoner en la ciutat en la que he treballat i viscut i en la qual passe part del meu temps d'esbarjo i de vacances, Astorga i Morales del Arcediano en Lleó, respectivament. Però, que la proposta vinga del poble d ́un mateix, és motiu de major alegria i responsabilitat. No sé si merescut, ja que al mirar enrere i vore a totes les personalitats que m ́han precedit, pense que hi ha persones en el poble i nascudes ací que ho mereixerien abans que jo, però també sé que quan es rep un encàrrec d'aquest tipus no es pot rebutjar i cal pensar en el que ha generat la invitació i que de segur ha tingut que vore amb el meu lligam social amb el poble i amb les seues festes.

Les “Festes", la “Festa" està molt lligada a la meua família i des de xiquet he format part de comparses, falles, de la Societat Musical, he sigut quatre vegades presentador en l'acte de presentació de les festes i he col·laborat amb altres associacions i entitats locals. Les associacions i les entitats locals conformen un entramat sociocultural molt important en el dia a dia de qualsevol població i en especial en la del nostre poble. Per això mateix, estic gaudint i gaudiré de l'encàrrec de pregonar amb molta més força per a enaltir la pertinença a eixe moviment.

He viscut setze anys lluny del poble; però, l'he estimat i he intentat estar sempre prop en ment i en fets i tornar sempre que laboralment ha sigut possible. Ara ja ací, com un castelloner més i amb la meua família, part d ́ella astorgana de naixement, tornem a gaudir social i culturalment de convivència castellonera.

Respecte de l'ofici de pregoner diré que antigament i des de l ́època romana ha sigut un ofici públic, que en veu alta donava difusió al que era notori per a la població. Així que el dia de la presentació això faré, publicar el que ja serà notori, el començament de les “Festes de 2017”.

Salutacions a totes i a tots i fins prompte,

Ignasi Climent Mateu


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny