Notícia

I Trobada de Flautes

23 de juliol a les 19:30 a l’Auditori Municipal Rex

La flauta travessera és un instrument pertanyent a la família de vent fusta. El seu aspecte elegant i les notes que produeix sempre ens han cridat l’atenció. No és tan popular com el piano o la guitarra i per això volem explicar vos un poc de la seua història. Igual t’animes a tocar-la, no creus?

L’aparició de les primeres flautes es remunta a la prehistòria, on els primers éssers humans ja introduïren la música a les seues vides. Els óssos dels animals que caçaven perforats, foren l’inici d’aquest instrument.

Els orígens d’allò que coneguem com flauta travessera va arribar un poc més tard, ja a l’edat mitjana. El primer sistema constava d’uns forats que, tapant-los amb distintes combinacions podien fer diferents notes. Ja al segle XIX va desenvolupar un disseny més elaborat per part del compositor i músic Theobald Böhm. Aquest famós compositor i intèrpret va introduir un sistema de claus que va permetre manipular la flauta amb major facilitat. Ja al segle XX, s’introduïren els últims canvis.

Al nostre ensemble fem ús de diferents instruments de la família de la flauta travessera com el flautí, la flauta alta, la flauta baixa...

En la nostra orquestra de flautes toquem músics de tots els nivells, començant per l’escola i acabant amb professionals. Tots nosaltres ens hem agrupat per tocar música diferent a la que estem acostumats. En aquestes trobades em aprés molt del nostre instrument gràcies a Eduardo Pausà, un reconegut flautista d’ací del poble, solista en la banda de Madrid qui ens ha impartit aquests cursets.

Si aquest instrument t’ha cridat l’atenció i t’has quedat amb les ganes de veure com sona, et convidem el dia 23 al concert del nostre conjunt de flautes a l’Auditori Rex. Podràs escoltar peces conegudes, melodies dolces i altres més rítmiques, temes que segur et sonaran i alguna que altra sorpresa. T’esperem!

SM Lira Castellonera