Notícia

Concert en homenatge al violinista i compositor castellonenc Francesc Benetó

Benetó Violinista
Benetó Violinista
El pròxim 12 de març a les 19 h, el centenari Teatre Ideal acollirà un concert en homenatge al violinista i compositor castellonenc Francesc Benetó Martínez (Vva. de Castellón 1877-Lisboa 1945). Al cap de 87 anys podrem escoltar de nou i en el mateix lloc on ell les va interpretar composicions seues com Estaladinho, Fado Hilàrio o Records; perquè sembla que l’última visita que va fer Benetó al seu poble va ser en 1928.

Tant la Societat Musical Lira Castellonera com el poble de Castelló representat en l’Ajuntament volem donar-li la màxima difusió a l’esdeveniment, per diverses raons: Paco Beneto és el primer músic natural de Castelló de projecció internacional, i els veïns de Castelló del seu temps li mostraven un gran respecte, admiració i afecte.

A més a més, gràcies al musicòleg i intèrpret portugués Nuno Soares, hem redescobert la seua faceta de compositor. És precisament el violinista Nuno Soares qui està difonent per tot Europa la figura i l’obra d’aquest castellonenc il·lustre.
 
 
Nuno Soares està elaborant la seua tesi doctoral sobre la vida i les composicions de Francesc Benetó.

La Societat Musical i l’Ajuntament de Castelló contribuiran en la mesura de les seues possibilitats a la realització plena del projecte de Nuno Soares. Aquest concert és només el primer pas. Esperem poder presentar algun dia l’edició crítica de les seues composicions i també els seus enregistrament i edició en disc compacte.

L'entrada al concert és gratuïta, però el teatre té capacitat limitada. Els abonats i els socis de la Lira Castellonera podran reservar l'entrada dimarts 8 i dimecres 9 de març, de 18.30 a 20.30 h, a la Societat Musical (carrer de Franco nº 4).
 

Francesc Xavier Martí Juan