Notícia

Una experiència internacional més al Col·legi Hernàndez: El Job Shadowing

Com a participant en el Programa Erasmus + KA101 “Formazione digitale per GLI#ANIMATORI” impulsat per el IC San Pietro in Casale (Bologna), la professora italiana Caterina Grotte ha estat de job shadowing en el Col·legi Hernández i al IES Salvador Gadea (Aldaia) del 12 al 16 de juny.

El job shadowing és una activitat de mobilitat del professorat que es desenvolupa dins el marc d'un projecte europeu. Consisteix en l’observació "a l'ombra" del professorat d’un centre associat. Les activitats que es poden observar van des de la docència directa amb els grups d’alumnes, a les reunions de departament, dels claustres i a les trobades amb els pares i mares. L’objectiu fonamental és que el professor puga analitzar i contrastar el que veu amb la situació educativa del seu propi centre.

L'intercanvi de bones pràctiques i models educatius és un altre gran repte del job shadowing: el centre amfitrió ensenya les seves pràctiques d'èxit i el professorat visitant explica el que el seu centre també pot oferir quant a la metodologia i l’organització.

Intercanvi de bones pràctiques i models educatius

Podem dir que el job shadowing té èxit quan ambdues institucions es beneficien mútuament de les competències del seu professorat i estableixen vincles que seran la llavor de futures aliances estratègiques o de xarxes internacionals d'intercanvi de bones pràctiques.

El nostre centre també compta amb un projecte Erasmus + KA101: “Education in the 21st century: creaTICvity+innovation+quality=Key of future” (2016-2018). El professorat del nostre centre tindrà la possibilitat de participar en cursos de formació a Irlanda, Anglaterra i la República Txeca i amb experiències de job shadowing per a Equip Directiu a la Dene Magna Academy (UK) i al Primate Dixon Primary School de Coalisland (UK).

Juntament amb el projecte Erasmus + KA 219 “Laboratorios de Humanidad” que permetrà que el proper curs els nostre alumnat de Secundària participen en activitats de formació i aprenentatge als centres associats a Romania i Polònia, aquestes iniciatives ens ajuden a consolidar la internacionalització del nostre centre.

Col·legi Hernàndez


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu