Notícia

Alerta per temperatures de fins a 38ºC a l'interior de València

Emergències ha decretat la situació de "risc molt alt" d'incendis forestals a la meitat sud del País Valencià.

L'interior de les demarcacions de València i d'Alacant es troba aquest dijous en avís grog per temperatures màximes significativament altes que poden arribar als 38ºC i en les quals poden registrar-se també tempestes aquesta vesprada, segons la predicció de l'Agència Espanyola de Meteorologia (Aemet) al País Valencià.

En aquest sentit, i segons les mateixes fonts, aquest dijous, a les comarques de l'interior, hi haurà núvols d'evolució diürna amb probables ruixats i tempestes a la vesprada, especialment a les comarques de l'interior de les demarcacions de València.

Els ruixats i tempestes previstos per a aquesta vesprada poden ser "localment forts", segons les previsions d'Aemet

Risc "molt alt" d'incendis forestals a les demarcacions de València i Alacant i "alt" a les de Castelló

D'acord amb aquestes previsions de temperatures extremes que, des d'ahir dimecres, afecten el País Valencià, el Centre de Coordinació d'Emergències ha informat que les comarques de l'interior nord del territori valencià es troben, aquest dijous, en situació de "risc alt" –Previfoc 2– d'incendis forestals, mentre que la totalitat de les demarcacions de València i Alacant estan en "risc molt alt" –Previfoc 3–.

Segons les previsions, les temperatures extremes d'aquesta onada de calor que afecta el País Valencià baixaran divendres i tornaran a pujar dissabte.

La Conselleria de Sanitat Universal recomana a la ciutadania dels municipis afectats no eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret. En la llar s'aconsella tancar les persianes i baixar els tendals de les façanes exposades al sol, així com situar-se en les zones més fresques de la casa. Finalment, s'insta la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga sed; a evitar l'excés d'alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents, i a consumir preferentment plats freds, fruites i verdures fresques.


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu