Notícia

AFA de Castelló-Respir, tasca social

TASCA SOCIAL EN FAVOR DEL ALZHEIMER

EQUIP DE VOLUNTARIS DE L’ ASSOCIACIÓ A.F.A VVA DE CASTELLÓN-RESPIR

AFA de Vva de Castellón-Respir, a través del programa Esperanza és vida, fa una “labor “social a favor de l'Alzheimer, per mitjà d'una sèrie d'activitats i servicis. Esperanza és vida té com a finalitat, d'una banda, donar un respir familiar a les famílies afectades per la malaltia d'Alzheimer, d'altra banda, atén els propis malalts (Seguiment, acompanyament i respir familiar; acompanyament al cuidador/ora, així com a la seua família) i a més a més, té impacte en la societat en general (treball en coordinació amb associacions, Servicis socials, centre de Salut, xarxes de voluntariat i centres educatives del municipi) . Els diferents servicis i activitats que ofereix A.F.A de Vva. de Castellón-Respir són:

Formació de voluntariat: Dirigit a persones que vulguin realitzar la tasca de voluntariat en el sector de les dependències, i específicament demències. És requisit indispensable per a ser voluntari realitzar el curs de voluntariat. S’imparteix formació sobre drets i obligacions del personal voluntari i les habilitats que es requereixen sobretot per a la labor d'acompanyament.

Unitat de Respir: Dirigit a persones afectats de demència.

G.A.M: Grup d'Ajuda Mútua: Dirigit a cuidadors de persones afectades de demència.

Escola de Famílies: Dirigit a familiars i cuidadors de persones afectades de demència. Estratègies que fomenten la participació de les famílies, fomentant la implicació en les activitats programades sobre l'Alzheimer, formar i educar les millors famílies i als millors cuidadors.

Campanyes de conscienciació i sensibilització: Dutes a terme gràcies a la participació voluntària de l'equip de voluntaris de l'associació que fan tasques com ara: repartiment de cartells, publicitat, esdeveniments (elaboració de pastissos, compra de begudes, organització de mobiliari...)

Convivències Inter generacionals: Al llarg de l'any s'organitzen actes de convivència amb els diferents centres educatius, amb estudiants de totes les edats:

Contracte de col·laboració amb l'Institut d'Educació Secundària Vicent Gandia de Villanueva de Castellón: en el seu Programa d'Aula Compartida. Un grup d'alumnes de primer i segon cicle de l'E.S.O acudeixen al centre d'AFA Respir els Dimarts. La nostra associació aprofita l'oportunitat per a conscienciar i sensibilitzar els estudiants.

Festa de la primavera (informació i sensibilització) : Convivència amb altres associacions locals.

Dia de la pau: S'organitza un esdeveniment en què participen conjuntament els membres de l'associació, usuaris i alumnes del centre educatiu més pròxim. Col·legi Hernández.

Dia internacional de l'Alzheimer: Entorn a aquest dia s'organitzen actes i activitats en què es fa partícip a tota la població de Vva de Castelló i poblacions veïnes. Concerts, Menjars i sopars, xarrades informatives, tallers, globotada, dia de portes obertes ...

Atenció individualitzada als socis y/o familiars que sol·liciten informació i orientació sobre qüestions relacionades amb la malaltia.

S.A.D Servici d'Ajuda a Domicili. Visites als domicilis en què es fa un seguiment i una valoració dels casos que per diferents motius, sobretot per falta de mobilitat, no poden acudir al centre.

AFA de Vva de Castellón-Respir (denominació d'A.F.A des del 2015) , compta amb un equip de professionals i voluntaris formats, que gràcies a la seua labor social a favor de l'Alzheimer aconsegueixen portar avant, any rere any, des del 2009 el Programa Esperanza és vida.

Per diverses raons, a hores d'ara un centre de dia encara no és una realitat en el nostre municipi, per aquest motiu, la nostra associació aspira a rebre el premi Federació a la labor social, perquè s'ha creat un recurs d'Unitat de Respir tan necessari i essencial que arriba a ser imprescindible en l'actualitat.

Gran part d'este triomf és degut a la tasca d'aquests voluntaris amb els que comptem incondicionalment .

Voluntaris:

Felicidad Arau Cornago, Lolita Lorente Sanz, Lolita Sanz Tomas, Mª Dolores Galdón, Carmen Alonso, Eugenia Roig, Frederic Martinez,José Barbera i grup Triangle, Mag BARFI, Amparo Peris Gandia, Eva Pardo Sanchis, Amelia Martínez, Fàtima Soro, Fina Rincón Flores, Pilar Martí Climent, Guillem Marti Climent, Pepe Navarrete Tudela, Jose Perales, Juanjo Puertos,Eliseo, Manoli Gonzalez Granda, Milagrosa Reig, Silvia Barber Filella i compañeras infermeria, Mª Violeta Solaz Pons, Mª José Sanchis Barahona, Rosa Mª Filella Bo.


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny