Notícia

Comença la primera fase d’actuació per a la millora del Riu Albaida

Amb un pressupost de 3 milions d'euros, s'inicia l'actuació de neteja en el llit del riu Albaida, que a travessa els termes municipals de Manuel, Senyera i Castelló.

 

La primera fase d'aquesta tasca ja ha començat en Manuel i durarà com a màxim 10 mesos, amb una cobertura que romandrà instal·lada durant almenys 18 mesos. Després d'aquest període, la fase 2 inclourà la retirada de la cobertura no biodegradable i la plantació d'espècies autòctones.

 

L'objectiu principal és millorar les condicions hidromorfològiques de l'últim tram del riu Albaida, on es troba amb el riu Xúquer. Aquesta zona està completament colonitzada per la canya comuna, l'Arundo donax, la qual limita el potencial ecològic de l'ecosistema fluvial i impedeix que els ciutadans gaudesquen de l'entorn.

 

Els ajuntaments de Manuel, Senyera i Castelló col·laboren en aquesta iniciativa i es preveu que siguen els responsables del manteniment en el futur. Aquesta mesura està emmarcada dins del pla 08M1276 del PHJ, cicle 2015-21, i també destaca l'ús de cobertura biodegradable en zones d'accés complicat, com les vores, les illes de terra i els talussos inestables. Aquesta actuació té com a finalitat millorar el nostre entorn natural i fomentar la biodiversitat.

 

Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny