Notícia

Si eres del 2005 ja pots sol·licitar el Bo Cultural Jove 2023

Què és el Bo Cultural Jove:

El Bo Cultural Jove és una ajuda directa de 400 euros per a aquells que compleixen 18 anys per a adquirir i gaudir de productes i activitats culturals. 500.000 joves de tota Espanya podran beneficiar-se d'aquestes ajudes, recollides en els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2023 amb una partida de 210 milions d'euros.

 

Objectiu:

L'objectiu és triple: oferir a aquells que compleixen 18 anys un impuls econòmic per a descobrir i gaudir de la cultura, en totes les seues disciplines; generar hàbits de consum de productes culturals entre la joventut; i en tercer lloc, revitalitzar i dinamitzar el sector cultural a Espanya, molt castigat durant la pandèmia.

Com puc sol·licitar-lo?:

Hi ha dues maneres: pots sol·licitar-lo tu mateix o a través d'un adult que et represente. En els dos casos és important que crees un compte amb el teu correu electrònic.

 

  1. Si ho sol·licites tu mateix:

La sol·licitud es fa exclusivament a través de la pàgina web . Per a açò necessitaràs Cl@ve amb registre bàsic o avançat o Certificat digital.

Si ja tens 18 anys en el moment de sol·licitar el bo, pots fer-ho amb qualsevol d'aquests mètodes d'identificació digital: Cl@ve amb registre bàsic o avançat o Certificat digital. Et recomanem Cl@ve amb registre bàsic, que pots sol·licitar i obtindre per videotrucada.

Si no has complert els 18 anys en el moment de sol·licitar el bo, únicament podràs sol·licitar Cl@ve amb registre avançat, i hauràs de fer-ho de forma presencial en una oficina. Consulta les instruccions ací.

  1. Si ho sol·licites a través d'un adult que et represente:

Tant si tens 18 anys complits (i vas nàixer en 2005) com si encara no els has complit, pots demanar a un major d'edat que faça la sol·licitud en el teu nom com a representant. L'adult necessitarà tindre Cl@ve amb registre bàsic o avançat o Certificat digital.

Registra't amb el teu correu electrònic (no el de l'adult que et representa) a la pàgina web, tria l'opció de sol·licitar el bo a través de representant i segueix els passos.

No oblides adjuntar -en pdf- el formulari de representació que podràs descarregar-te aquí o en la pròpia pàgina web, correctament signat per beneficiari i representant.

I recorda: el llibre de família no és un document vàlid per a acreditar la representació.

 
Per qualsevol dubte podeu contactar amb Castelló Jove. https://www.instagram.com/castello_jove/

Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny