Notícia

Aquest dijous 6 de juliol descobreix com impulsar la creació d’una comunitat energética a Castelló

Castelló impulsa la creació d’una comunitat energética


 

  • El segon pis de la BibliotecaMuniciapl 'Joan Fuster' acull la sessió informativa el 6 de juliol, a les 19:00 h.

L’Ajuntament de Castelló ha organitzat una sessió informativa en el municipi per a avaluar la idoneitat i l’interés sobre la creació d’una comunitat energètica a la localitat.

Per això l’Ajuntament ha fet una crida a que veïns i veïnes assistisquen a la sessió informativa el 6 de juliol, a les 19:00 h., al segon pis de la Biblioteca Municipal 'Joan Fuster', amb el títol “Vols impulsar una comunitat energètica a Castelló?.

En esta sessió l’equip de dinamització de Sapiens Energía explicarà què és una comunitat energètica i quins beneficis mediambientals, socials i econòmics aporta una iniciativa d’este tipus als municipis i a l’entorn.

L’alcaldessa de Castelló, Horte Gómez Llàcer, vol convidar a tota la ciudadania a assistir a esta jornada “per a que coneguen l’impacte positiu d’una comunitat energètica, tant per a l’entorn local i natural, ja que s’usa energía de kilòmetre 0, com per a vivendes, empreses i comerços, pel preu de l’energia. Amb este projecte el municipi i els seus habitants contribuïxen al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, ja que disminuix l’empremta de carboni que deixem en el Planeta”.

Sapiens Energía, cooperativa de referència en la creació i acompanyament de comunitats energètiques en la Comunitat Valenciana, asessorarà a l’Ajuntament de Castelló al llarg de tot el procés. El president de Sapiens Energía, Juan Sacri, destaca el paper de les comunitats energètiques com a punt de partida de la transició energètica. “És una aposta clara de fomentar la participació ciutadana en el canvi de model que proposem, posant a les persones en el centre de la presa de decisions d’un bé tan crític com es la producció i l’ús de l’energia que consumim, quant costa i quant hem de pagar.”

 


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny