Notícia

Informació importat sobre el carrer La Sang

Com tots i totes sabeu, l’any passat, l’Ajuntament, va prendre la decisió de canviar el sentit del carrer la Sang; aquesta decisió va ser presa després de rebre continuades queixes per part del veïnat dels carrers Lira Castellonense i la Sang. Perquè aquests carrers s’havien convertit en un riu de cotxes (més de 100 en una hora); a més, en l’encreuament dels carrers la Sang i l’Almassereta s’havien produït diversos accidents, així com en la redona del Mestre Fayos a causa del trànsit que estava suportant aquest carrer. Després d’aquestes situacions, es va prendre la decisió de demanar un informe al cap de Policia de l’Ajuntament. L’informe va ser favorable al canvi de sentit pels diferents accidents que havien ocorregut.

 

Recentment, s’han rebut a l’Ajuntament fulls de signatures del veïnat de la zona del Califòrnia en què sol·liciten el canvi del sentit del carrer la Sang, argumentant que han de fer un trajecte molt gran per tal d’arribar a les seues cases (després de fer les pertinents comprovacions, s’ha observat que la distància que han fer és d’uns 450 metres més -minut i mig més en cotxe- pel canvi d’itinerari), i, de les 1374 signatures, 295 no corresponen a habitants de Castelló i algunes d’elles son de menors d’edat.

 

El passat mes de gener s’aprovava -amb 10 vots a favor, dues abstencions i cap vot en contra- pels membres del Plenari de l’Ajuntament, el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). En aquest pla, les recomanacions que fan els tècnics redactors, per tal de poder millorar la circulació dels vianants, és fer carrers de plataforma única (Major, Franco, etc.)per dos raons:

 

  • Primer, perquè el nostres carrers són estrets i les voreres no tenen la mesura mínima (1,10 m).

  • Segon, perquè, al no tindre delimitat el carril per on ha de circular el cotxe, es circula amb més atenció.

 

L’altra qüestió és que s’ha d’evitar circular pels carrers que creuen el poble pel centre històric i desviar el trànsit pels carrers perifèrics.

 

En vista de tots aquests esdeveniments, s’ha demanat un informe al cap de la Policia per veure la viabilitat de tornar a canviar el sentit del carrer la Sang i aquest informe ha estat desfavorable. L’esmentat informe fa referència a que, l’estat actual millora molt la seguretat vial de la zona i que no veu adequat procedir al canvi .

En el nostre ideari de gestió sempre ha estat fomentar la participació ciutadana i una de les coses que més ens caracteritza és escoltar els problemes del nostre veïnat i intentar donar solucions.

I ací està la clau, en parlar i dialogar, entre Ajuntament i veïnat, per arribar a acords. En el moment en què desvirtuem el diàleg per mitjà d’accions partidistes tenim la batalla perduda la ciutadania.

 

El nostre col·lectiu està a favor de que la gent de Castelló participe de les coses públiques i així ho fem en diferents consultes com, per exemple, els pressupostos participatius; ara bé, el que s’ha de tenir en compte és que, quan participem d’aquestes decisions, no sols hem de mirar el nostre propi i particular interés, si no més bé l’interés de la majoria de la població.

 

La nostra manera de fer sempre ha estat treballar per les persones, i és per això que, malgrat que els informes de la Policia són negatius i reforcen els nostres principis de mobilitat sostenible, s’ha de fer valdre el principi més important que és el de treballar per les persones i amb les persones, així que des de dilluns 08 de maig de 2023 tornarem a canviar el sentit del carrer la Sang, i mentrestant, continuarem treballant per acabar de perfilar un PMUS que, aplicat en la seua globalitat, ens ajude a convèncer a la ciutadania dels seus beneficis per millorar la sostenibilitat de la mobilitat urbana de persones i vehicles.

 

Font
:

Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny