Notícia

L'esport femení a Castelló | PART 4 |

Per finalitzar la sèrie de publicacions de dones esportistes a Castelló, avuí és el torn del Club Ciclista i el Club de Pesca «La Madrilla». Aquests clubs, malgrat que tenen un nombre més reduït de socis, no han parat mai la seua activitat des la seua formació i han aconseguit que els esports de ciclisme i pesca continuen tenint un lloc dins de les activitats esportives que es practiquen a Castelló.

Per una banda, el Club Ciclista basa la seua principal activitat en l’organització de curses com la Cursa d’Escoles de Festes, que es celebra cada any a l’agost; la Cursa Ciclocross de Fira, la qual ha complit aquest any la seua 21º edició; i el «Memorial Pascual Momparler», la cursa més important i la qual té certa rellevància a nivell nacional. A més, com a novetat, aquest any han organitzat una cursa exclusivament de dones anomenada la «Navelina Cri Fèmines», de la qual està en projecte la celebració de la segona edició.

En canvi, el Club de Pesca «La Madrilla» i els seus membres competeixen en els diferents trofeus autonòmics que es van celebrant al llarg de l’any i inclús han tingut participacions a nivell nacional o internacional per part d’alguns dels seus membres. No obstant, també organitzen dos trofeus anuals coincidint amb les Festes Majors i la Fira de Santa Llúcia del poble de Castelló. Com a novetat, aquest estiu passat van incorporar al Trofeu de Festes 2022 una competició per a xiquets i xiquetes que va ser tot un èxit.

Ambdós clubs, han volgut mencionar a dos esportistes que han tingut una important transcendència dins de les seues organitzacions tant a nivell de rendiment esportiu com a nivell organitzatiu, social i des desenvolupament del club. Elles son Erika Momparler i Sara Torres, i a continuació vos contem un poc més sobre elles.

 

CLUB CICLISTA DE CASTELLÓ

 

ERIKA MOMPARLER GUARDIOLA

 

L’afició d’Erika pel ciclisme li ve de ben menuda transmesa pel seu pare, Pascual Momparler, i en edats molt primerenques va formar part de diverses escoles de ciclisme, malgrat l’elevada dominància masculina dins d’aquest esport per aquells anys.

 

Així doncs, va haver de deixar per un temps el món del ciclisme degut al nombre reduït de xiquetes que practicaven aquest esport. No obstant, mai va perdre la ilusió per tornar a pedalejar, així que pocs anys després va tornar dalt la bici.

Actualment, únicament pràctica la modalitat de ciclocross i ha aconseguit diversos pòdiums, quedant la segona classificada en la «challenge» de la Comunitat Valenciana en la temporada 22-23 i la tercera la temporada anterior.

 

A més, sempre ha estat lligada al Club Ciclista de Castelló, on va començar ajudant al seu pare a organitzar les curses que es duien a terme al nostre poble. Ara, ella ha agafat el testic i, junt als pocs socis que té el club, continuen organitzant diverses curses al llarg de l’any per mantindre l’esport del Ciclisme viu a Castelló.

 

CLUB DE PESCA «LA MADRILLA»

 

SARA TORRES BLANQUER

Sara Torres Blanquer, nascuda a Xàtiva, és una jove que ha format part del Club de Pesca “La Madrilla” durant 13 anys, entre el 2009 i el 2022, club que va tindre que deixar aquest any per continuar els seus estudis superiors en la universitat.

 

Durant tots eixos anys, ha sigut de les poques dones que han format part del club i ha pogut aconseguir un quantitat de mèrits esportius excel·lents. A nivell autonòmic, s’ha proclamat campiona en el Campionat Provincial en 8 ocasions i ha aconseguit el classificar-se en primera posició en el Campionat Autonòmic 6 voltes. A nivell nacional, ha sigut sub-campiona d’Espanya en l’any 2013 i tercera classificada en el mateix campionat nacional en el 2014, a banda d’haver sigut convocada per la selecció de la comunitat valenciana per a disputar el campionat nacional de seleccions autonòmiques. Per últim, a nivell internacional ha participat en tres ocasions en el campionat del món, obtenint la millor classificació l’any 2014 amb una dotzena posició.


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny