Notícia

L'esport femení a Castelló | PART 3 |

En el dia d’avuí, parlarem sobre un grup d’esportistes que formen part del Club de Patinatge Artístic de Castelló i que van estar presents en la menció especial de la VI Gala de l’Esport celebrada el passat 25 de setembre de 2022. En aquest cas, quedarà més destacada la part del rendiment esportiu amb unes dones que han aconseguit uns grans mèrits esportius en les últimes temporades.

 

CLUB DE PATINATGE ARTÍSTIC DE CASTELLÓ


 

El Club de Patinatge Artístic de Castelló, creat en l’any 2017, està compost actualment per 49 patinadores i 3 patinadors. Amb sols 6 anys d’història, la progressió del club en quant a èxits esportius ha sigut molt destacada ja que en les últimes temporadas han aconseguit que les seues patinadores destaquen a nivell nacional, europeu i inclús a nivell mundial. Entre els èxits més destacats podem nomenar el 4t lloc de Mireia Montilla al Campionat del Món, la medalla de plata de Gema Gilabert al Open Internacional de Hettange-Grande o les classificacions dins del top 10 nacional aconseguides per Jimena Cervera, Meritxell Carrascosa, Carlota Climent, Angela Artes, Gema Gilabert, Carla Navarro. A més, cal nomenar també els èxits aconseguits a nivell autonòmic per Naia Mateu, Alba Gilabert, les quals també participaren al Trofeu Nacional celebrat a Alhaurín, i Vera Sànche-Elvira, actual campiona autonòmica.

En el cas del Club de Patinatge Artístic de Castelló, han volgut nomenar a Gema Gilabert com a una de les seues esportistes més destacades i castellonera.

GEMA GILABERT SEBASTIAN

Gema té 11 anys i practica patinatge artístic des dels 3 anys. Els seus inicis en el món del patinatge foren a l’escola de patinatge del poble de Castelló, on ja mostrava les dots que tenia i l’entusiasme que li posava a cada moviment damunt dels patins. Des de fa cinc anys forma part del Club de Patinatge Artístic de Castelló, representant al qual competeix de forma federada. A tan curta edat ja acumula tres títols autonòmics i va quedar classificada entre les hui primeres patinadores de la seua categoria en el Campionat d’Espanya celebrat el passat 17 i 18 de juny de 2022 a Gandia. A més, és la primera patinadora local en ser seleccionada per la Reial Federació Espanyola de patinatge artístic per a representar al país en el prestigiós Open Internacional de Hettange-Grande (Francia) on va aconseguir una medalla de plata.

Gema entrena de dilluns a divendres al club i practica la modalitat de lliure i Solodance combinat amb un treball físic amb els preparadors físics del club i formació en dansa contemporània.

ESPORTISTES DE MENCIÓ ESPECIAL A LA GALA DE L’ESPORT 2022


En la VI Gala de l’esport, a banda dels guardons otorgats per cada club o associació esportiva local i dels guardons especials del Consell d’Esports Municipal, es va introduir una nova modalitat de reconeixement al mèrit esportiu denominat com “Esportistes de Menció Especial”. En aquesta modalitat, es van incloure aquells esportistes amb grans mèrits esportius, dels quals la majoria competeixen en clubs esportius de fora de Castelló.

En aquest cas, mencionarem a dos esportistes que formaren part d’aquest grup i elles son Miriam Gregori i Carla Navarro.

En primer lloc, Miriam es una atleta castellonera consagrada en el paradigma nacional de l’atletisme que té un gran nombre d’èxits esportius en el seu palmarés.

Actualment es subcampiona d’Espanya de la distància de milla i s’ha classificat en diverses ocasions per a les fases finals dels campionats nacionals de 800m, ha participat en el campionat d’Espanya de relleus per equips, ha obtingut un 4t lloc en la proba de 3000m per equips representant a la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana i un 3er lloc en la lliga de clubs divisió d’honor. A més ha sigut la primera classificada en diverses voltes a peu a nivell local i en març de l’any passat es va proclamar campiona de la 3ª Volta a Peu “Runners Ciutat de València”, competició integrada dins del circuit de curses populars.

En segon lloc tenim a Carla Navarro, nadadora del Club Trencaones d’Alzira, una jove nadadora local que la temporada passada es va proclamar campiona autonòmica en la proba de 50m lliures i va participar al campionat d’Espanya en les probes de 50m lliures i 4x100 lliures. Tanmateix, el pròxim cap de setmana estarà a la ciutat de Gijón participant de nou al Campionat d’Espanya d’Hivern 2023 en les probes de 50m esquena i 50m lliures.

 


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny