Notícia

L'esport femení a Castelló | PART 2 |

En el dia d’avuí, parlarem sobre un grup d’esportistes que formen part de tres clubs esportiu locals com son la U.D. Castellonense, el Club Esportiu Daruma i el Club de Tennis Castellonense. Aquestes associacions han volgut participar en aquesta iniciativa de la Regidoria d’Esports i el Consell d’Esports Municipal destacant a unes esportistes amb una gran trajectòria dins d’elles, bé siga a nivell de rendiment esportiu com a nivell social.

 

A continuació vos contem un poc més sobre elles, dones que viuen l’esport d’una forma especial i l’han incorporat en les sues vides amb molta dedicació, esforç i treball, obtenint recompenses positives en molts aspectes.

U.D. CASTELLONENSE

Rocio Saúco Armengol

 

 

Rocio és jugadora de la U.D. Castellonense Femení des de fa 7 temporades. Com a futbolista, sempre destaca la importància del treball col·lectiu de tot l’equip, malgrat que els seus èxits personals no han estat gens desapercebuts.
 

En el seu palmarés personal acumula un total de 3 trofeus com a màxima golejadora de la categoria, l’últim d’ells, la temporada passada 2021/2022. A més, des de la seva incorporació a l’equip, l’equip ha aconseguit un trofeu de campiones de lliga a Segona Regional i un ascens a Primera Regional, categoria que mantenen des de fa 4 temporades amb unes classificacions molt notables. Per això, aquestos resultats denoten que la U.D. Castellonense és un projecte sòlid i ferm d’esport femení molt a destacar al poble de Castelló.


Actualment, Rocio és la màxima golejadora al ranking de la categoria i l’equip lluita per mantenir el lideratge la classificació. Per a la davantera de la UD Castellonense el futbol significa tindre un espai saludable, on practicar el que més li agrada i divertir-se, al mateix temps que treballar amb les seves amigues i companyes. Gaudeix d’aquest esport que li apassiona i ho plasma setmana rere setmana en el verd.

CLUB ESPORTIU DARUMA

Andrea Herrero Sala

 

Va nàixer a Castelló el 14 d’abril deL 2000. Va començar amb la pràctica del karate a l’edat de 6 anys. Des d’aleshores pertany a la federació Shinkyokushinkai Espanya. Els primers anys va aprendre la tècnica del karate (kata) i va començar els seus primers combats (kumite). Poc a poc, va anar avançat i aconseguint aprovar els exàmens de canvi de cinturó, fins que a l’estiu del 2016 va aconseguir a Cantàbria el cinturó negre infantil, al 2018 el cinturó negre sho-dan (1r Dan) i fins a arribar a cinturó negre Ni-dan, 2n Dan, que és el que té actualment.

En quant a la trajectòria competitiva, al 2011 se li proposa participar al campionat regional classificatori per al d’Espanya. Ho aconsegueix i per primera vegada participa al campionat nacional que es va celebrar a Alzira. Durant els següents anys, segueix competint a nivell nacional millorant els seus resultats i aconseguint pujar al pòdium en diverses ocasions. Però és al 2016 quan, per primera vegada, es proclama campiona d’Espanya a Vitòria, en les dues modalitats, kata i kumite, i repeteix la primera posició al Campionat d’Espanya del 2018, celebrat aquesta vegada en la ciutat de Logronyo.

Aquestos resultats tant satisfactoris li obriren la porta a formar part de la selecció espanyola de karate i ser seleccionada per a participar als Campionats Europeus de Bulgària (2016), Dinamarca (2017), Polònia (2018) i la República Txeca (2019). A més a més, ha aconseguit ser campiona de la Copa Internacional Oyama (campionat que es celebra a Catalunya) en dues ocasions, al 2016 i 2018.

CLUB DE TENIS CASTELLONENSE

En el Club de Tenis Castellonense les dones són un pilar important, tant a nivell esportiu com social.

Com a competidores actuals tenen a tres tennistes que estan presents tant a nivell nacional com internacional:

  • Maragda Satorres amb 10 anys està competint entre les millors jugadores de la seva categoria.

  • Raquel González va acabar l'etapa júnior amb excel·lents resultats (campiona d'Espanya en diferents modalitats, participant de Grand Slams i membre de la Selecció espanyola). Actualment es troba en Estats Units on compagina els estudis universitaris amb competicions professionals.

  • Lola Ochoa, tenista en cadira de rodes entra en el període classificatori pels Jocs Paralímpics 2024 en París. Lola ja ha participat en 4 edicions dels Jocs Paralímpics i el seu palmarès és impressionant.


 

A més, una altra castellonera com és Matilde Muñoz, està fent un camí ple d'èxits com a entrenadora de tennis. Després de la seva etapa com a jugadora, Mati va passar uns anys en la Acadèmia Rafa Nadal i actualment treballa en el Reial Club de Tennis Barcelona.

A nivell social, formen part del club jugadores de tennis i pàdel que són un dels col·lectius més actius de Castelló. La marxa d'entrenaments, de partides i activitats organitzades es manté durant anys i existeix un bon ambient social-esportiu. Elles són Mabel Pausà, Carmen Calatayud, Tere Llopis, Lucre Ordiñana, Delia Garcia, Graciela López, Ana Martinez, Pili Pons, Pepa Palau, Carol Moreno, Vicen López, Sara Lorente i moltes altres...

Siguin entrenadores o jugadores de diferents nivells, les dones del Club de Tennis Castellonense peguen molt i molt bé!!!

 

 


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny