Notícia

Més del 85% de la població de Castelló es sent satisfeta de viure al poble

· Es presenten els resultats del I Baròmetre de Qualitat dels Serveis Públics de Castelló

· El veïnat del poble ha pogut opinar sobre les iniciatives municipals impulsats els últims anys i la seua experiència a l’utilitzar aquests serveis que oferits per l’ajuntament

L'Ajuntament de Castelló presenta al públic l'informe de resultats del primer Baròmetre Municipal realitzat per a conéixer l'opinió que tenen els veïns i veïnes sobre la qualitat dels serveis públics que ofereix l'Ajuntament i l'opinió sobre les iniciatives municipals realitzats els últims anys. Aquests resultats són fruit del qüestionari que del 28 de setembre al 21 d’octubre de 2022 ha estat a la disposició de la ciutadania en el Portal de Participació Ciutadana “Decidim Castelló”, així com de les enquestes realitzades a peu de carrer.

Dels resultats obtinguts, com a dades a destacar, trobem que el nivell mitjà de benestar de viure a Castelló és del 4 sobre 5, un notable general, i el grau de satisfacció respecte als serveis públics que ofereix el consistori aconsegueix el 63,6% de les persones enquestades. En el cas dels espais municipals, el Mercat Municipal és el servei millor qualificat per la ciutadania, seguit del Cementeri. Respecte al que més preocupa els veïns i veïnes de Castelló, el 38,3% de les persones enquestades consideren que són la neteja dels espais públics i l’alcoholisme i la drogodependència. Per altra banda, per a realitzar un tràmit, consulta o gestió, més de la meitat del total de les persones enquestades prefereixen contactar en persona.

Quant als canals pels quals els veïns s'informen per a conéixer les activitats realitzades des del Consistori, el 65% aprova molt satisfactòriament la ferramenta informativa d’El Miragall, tant en línia com en format físic; i opinen que els Pressupostos Participatius “Decidim Castelló” és la millor iniciativa impulsada durant els últims anys per l’Ajuntament de Castelló.

“Amb els resultats d’aquest baròmetre l'Ajuntament de Castelló contínua amb l’objectiu de consolidar els valors i actuacions pròpies de la Responsabilitat Social i el Govern Obert, mitjançant l'establiment de mecanismes efectius de rendició de comptes, garantint i fomentant la participació ciutadana, i promovent la transparència pública” ha assenyalat l’alcalde Òscar Noguera.

El projecte del I Baròmetre de Qualitat dels Serveis Públics de Castelló s’emmarca dins de les subvencions de promoció de la Responsabilitat Social que ofereix la Diputació de València.

 


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny