Notícia

El cos de policia de Castelló utilitzarà l’app AlertCops per col·laborar amb la ciutadania

AlertCops, és una aplicació mòbil gratuïta, que es pot descarregar tant a IOS com a ANDROID que va posar en marxa el Ministeri de l'Interior l'any 2014.

Es tracta d'una plataforma totalment versàtil, que permet integrar serveis policials dirigits a la ciutadania, i que conté funcionalitats destinades tant a la col·laboració ciutadana a matèria de seguretat ciutadana (xat o trucades directes per informar els cossos policials que s'està sent víctima o testimoni d'un delicte); com a la prevenció (avisos per zones davant d'una emergència; i consells i alertes geoposicionades davant dispositius de seguretat desplegats en una zona); i a l'autoprotecció (amb la funció Guardià o el Botó SOS).

Pel que fa a les dues funcionalitats dirigides a l'autoprotecció que acabem de citar, indicar la funció GUARDIÀ permet compartir la posició de la persona usuària amb una persona de la seua confiança, de manera que aquesta última podrà veure les seues últimes localitzacions al mapa de l'app.

El botó SOS està orientat a dos grups de persones: per una banda, a les víctimes de violència de gènere (que ja figuren al Sistema VioGén), i de l'altra, a professionals sanitaris, i permet, en tots dos casos, requerir de forma discreta l'assistència de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FFCCSE) properes a la seua ubicació, davant situacions en què es puga veure compromesa la seua seguretat com a conseqüència de fets dels quals estiguen sent víctimes. Possibilita que les alertes activades per les persones usuàries –per a la qual cosa hauran de prémer almenys cinc vegades en menys de 6 segons el "Botó SOS" dels seus telèfons mòbils- siguen remeses automàticament al centre policial més proper. Addicionalment, amb l'activació de l'alerta el sistema enregistrarà 10 segons d'àudio i l'enviarà també com a annex a l'alerta perquè els efectius policials puguen valorar la gravetat de la situació.

Des d'aquesta Delegació del Govern recomanem la difusió de l'existència d'aquesta eina entre la població del seu municipi, potenciant especialment el seu coneixement durant la celebració d'esdeveniments multitudinaris de diferent índole (esportius, musicals,festius, etc), així com que disposi d'aquesta informació en els punts d'informació, i en els punts violenta que puguen instal·lar-se amb motiu dels referits esdeveniments.

Poden obtenir més informació sobre aquesta aplicació en: AlertCops (mir.es)

Preguntes freqüents: Alertcops - Preguntes Freqüents (mir.es)

Tríptic: ALERTCOPS : aplicació de seguretat ciutadana per a dispositius mòbils = Alertcops : citizen safety application for mobile devices (interior.gob.es)

Canal YouTube: AlertCops - YouTube


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny