Notícia

Club de Lectura de Castelló 'Vestida de Lluna'

«Viatjar no per a arribar sinó per viatjar,
per a arribar al més tard possible,
per a no arribar possiblement mai.»


Amb aquesta cita de l’obra El viatjar infinit de Claudio Magris comença el llibre amb el que comencem el nou curs del Club de Lectura de Castelló. I crec, sincerament, que expressa el sentit profund que traspua totes les narracions.  Un llibre aparentment de viatges, format per setze històries on la pròpia autora n’és l’eix vertebrador. A mig camí entre la ficció i la realitat, l’escriptora presenta el millor de cadascun dels dos mons en una fusió enriquidora que facilita el diàleg entre l’obra i el lector. 

Com ja ens va passar amb l’obra Les temptacions d’Anna Lis veureu com en cada línia i en cada paràgraf de l’obra es fa palès la seua formació filosòfica. No en va, Elvira Cambrils va estudiar filosofia a València i ha dedicat la seua vida professional a la docència com a catedràtica de batxillerat de filosofia.

Setze narracions, setze ciutats i paratges. En cadascuna de les històries es troben alguns dels temes intemporals de la filosofia, i altres fortament arrelats al present. L’amor, l’amistat, la finitud, l’alegria de viure... temes ja presents en els primers escrits de Plató, Aristòtil, Epicur o Sèneca, junt a reflexions sobre les migracions humanes, de tant present actualitat a poc que llisques els diaris. I tot això aprofitant com a paisatges de fons Delos i Troia, bressols de la nostra civilització, Istanbul o Marràqueix, tan lluny i tan prop alhora o la Nova York dels emigrants valencians de principis del segle XX, tan propera per a algunes de les nostres famílies i també tan desconeguda per a la resta dels valencians. I la Cuba actual, amb les seues penalitats i alegries, tan difícil d’entendre si no hi has viatjat allà i has tingut la sort de conversar amigablement amb els seus habitants.

Ja ha passat l’estiu, que espere que haja estat reparador de forces i ànims, i comença el nou curs del Club de Lectura de Castelló. Us espere als que ja hi formeu part i anime a aquells que no hi sou a venir amb nosaltres.

Ens veiem el proper 29 de setembre, darrer dijous de mes, com sempre a les 19 h de la vesprada per comentar el llibre. I si l’oratge ho permet, farem la sessió al pati de la biblioteca.

Us esperem. Fins ben aviat.


Pep Beltran


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny