Notícia

Punts Violeta en les festes de Castelló

Fotos cedides per Joanjo Puertos
Fotos cedides per Joanjo Puertos

La llibertat i la diversió eixiren al carrer en les Festes de Castelló. No obstant açò, la festa no vol ser el punt de trobada d’agressions i actituds masclistes, emparades en l’alcohol i l’ambient distès. Per açò, el poble de Castelló ja es va preparar amb iniciatives que cercaven la prevenció i la visualització del rebuig a situacions d’assetjament sexual.

L’Ajuntament de Castelló va organitzar una campanya informativa ‘A Castelló, festes lliures de sexisme’ amb la qual pretenia informar, minimitzar agressions sexuals com les viscudes en altres festes de carrer.

Per aquest motiu Castelló es va sumar a la iniciativa de la Generalitat Valenciana, denominada ‘Els Punts Violeta’, amb la qual conviden la ciutadania a col·laborar denunciant fets, així com rebutjant actituds masclistes i ajuda dones que puguen sentir-se agredides al carrer.

Segons va explicar l’equip de Govern, uns dels eslògans del cartell, ‘No és No’, ve motivat pel lema utilitzat per les organitzacions i ciutadania de Castelló, en repulsa de la violència i les agressions. “És necessari visibilitzar que Castelló lluita contra la violència de gènere i cal mostrar el seu rebuig”.

En els punts violeta d’aquest any, les integradores socials que estaven al càrrec dels punt ens fan les següents observacions obtingudes de la seua presència al costat de la festa en els punts de sensibilització i informació:
La gent jove interrelacionava amb les integradores socials, mostrant que estaven molt més assabentats/des sobre el tema i coneixement dels recursos, en canvi les persones més majors no sabien quin era el nostre objectiu i els explicàvem per què estàvem allí.

Cal destacar la conversa amb un jove de 15 anys que va vindre molt interessat iniciant una conversa al voltant de la joventut i la coeducació, ens va indicar que ell mateix està introduint el tema en algunes tasques que li demanen al centre escolar. Va estar una conversa molt interessant.

Es van apropar un grup de xiquetes i es van interessar per la informació que teníem sobre la punxada. Una xiqueta ens va comentar que familiars del seu entorn havien patit aquesta submissió i ens va dir que no entén per què avui en dia es fa açò.

Malauradament també va haver la part negativa i al llarg de les nits, es van apropar homes amb actitud masclista, posant en dubte la submissió química de la punxada i fent comentaris burlant-se d’aquesta pràctica.

Per a aconseguir-ho, en la campanya ens van fer servir cartells que s’enganxaren pel poble. En ells, s’inclouen telèfons d’informació i d’emergències:


 


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny