Notícia

L’Ajuntament de Castelló presenta al veïnat el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana “Castelló Poble 2030”

Durant el dia d’ahir, 30 de juny de 2022, es va dur a terme la presentació del Pla d’Acció de l’Agenda Urbana del municipi: “Castelló Poble 2030”. Gràcies a aquesta jornada la població va conéixer l’estructura del Pla d’Acció de l’Agenda Urbana, així com les accions de sensibilització i de participació ciutadana que es desenvoluparan durant el pròxim mes de juliol a Castelló.

 

La metodologia emprada per a l’elaboració del Pla ha permés crear un marc estratègic per al futur sostenible de Castelló i el qual, a partir de la vesprada d’ahir, ha d’anar de la mà de la col·laboració activa dels veïns i de les veïnes del poble. I és que la jornada de presentació d'ahir marca l’inici de la fase en què la ciutadania s’encarregarà de valorar i plantejar noves idees per a incorporar a l’Agenda Urbana, sota el paraigua que brinden les cinc trobades sectorials que, alineades en els eixos fonamentals del programa, s’organitzaran d’ara endavant.

 

A l’acte es va comptar amb la participació de diferents persones integrants dels grups de treball. Les intervencions van vindre donades per Òscar Noguera, alcalde de Castelló; Raúl Rebelles, consultor de Polítiques Urbanes de Tech Friendly; Raül Vicent, dissenyador de Fase Studio; i José Juan Oliva, arquitecte municipal i coordinador general de l’Agenda Urbana “Castelló Poble 2030”.

 

 

L’alcalde, Òscar Noguera, va aprofitar la seua intervenció per a instar a la població a participar en les properes actuacions, a més de llançar unes paraules d’agraïment per tot el treball dut a terme, un treball que ha fet possible que Castelló fora un poble seleccionat d’entre altres per a dur a terme aquest programa. “Com alcalde, però sobretot com veí de Castelló, és un vertader orgull veure com el nostre poble avança cap a nous models de planificació local més sostenibles social, econòmicament i mediambientalment. I més encara, quan aquesta transició es realitza de la mà de la ciutadania, eix fonamental per a garantir un poble més inclusiu, just i cohesionat.”

 

D’altra banda, Raúl Rebelles va dedicar la seua exposició a definir en què consisteix una Agenda Urbana i quines són les seues implicacions per al municipi. Una explicació que, junt amb la de Raül Vicent, encarregat d’informar com es va dissenyar la imatge de la identitat gràfica, va proporcionar un esborrany a les persones assistents de tot el que es volia transmetre.

 

 

Finalment, l’arquitecte municipal, José Juan Oliva, en nom de tot l’equip de treball del consistori, va repassar l’estratègia que es va dur a terme en el següent mes, així com tot el treball previ de redacció i elaboració de la memòria per a l’obtenció del finançament europeu necessari. José Juan, igual que l’alcalde, van destacar la importància d’il·lusionar, animar i entusiasmar a la població, ja és principal comptar amb la seua participació constant.

 

 

Finalment, es va donar pas a un vídeo curt, però impactant, per a la presentació de la iniciativa, el qual serà objecte de difusió a través de totes les xarxes socials oficials del consistori, així com la pàgina web de l’Agenda Urbana (https://castellopoble2030.com/).

 

La presentació va concloure amb un magnífic vi d’honor on tot el veïnat assistent va poder debatre i reflexionar amb les persones ponents, resolent-se així els dubtes i qüestions que van sorgir en cada una de les intervencions.

 

Font
:

Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny