Notícia

Mural per la diversitat al Poliesportiu de Castelló

Des de l'Ajuntament de Castelló hem impulsat la creació d'una gran il·lustració que representa les diferents realitats socials i culturals de Castelló.

Amb aquest mural volem reflectir i normalitzar la diversitat d'identitats ètniques, físiques i sexuals que hi ha al món, i per tant també a Castelló. Fent mostra que som un poble inclusiu i tolerant amb totes les persones.

També hem volgut plasmar al dibuix el nostre patrimoni natural i cultural amb els símbols que més representen la societat castellonenca: la natura, el pont del riu Albaida, un cor amb el mapa del poble i la pilota de raspall. 

A través del personatge del xiquet amb cadira de rodes i el xiquet sord volem donar visibilitat a les persones amb diversitat funcional, així com reivindicar la igualtat de gènere i la diversitat sexual amb la parella de dones del dibuix. D'altra banda, es pretén normalitzar la diversitat ètnica i els diferents models de família que existeixen, com per exemple, amb les dos mares que ciuden del seu bebé, la iaia que juga amb el net i el pare que simbolitza la paternitat de vagedes poc representada.

En paraules del regidor d'Educació, Richard Garrigues: ''La dissenyadora i creativa del mural és Alba García, qui ha sabut interpretar molt bé l'essència del nostre municipi amb les indicacions.''

Cal destacar que durant el procés de creació, com a activitat creativa per a l'alumnat de l'escola d'estiu, els xiquets i xiquetes van participar ajudant a pintant algunes parts del dibuix. També se'ls va donar la il·lustració impresa a cada u perquè feren la seua pròpia versió del mural inclusiu. 

Aneu a visitar el mural que es troba a la paret del darrere de la pista de pàdel del Poliesportiu. 

 


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu