Notícia

Club de Lectura de Castelló ''Ser Joan Fuster''

Eren els començaments dels anys cinquanta, quan un jove lletraferit de Sueca va abandonar l’ofici d'advocat per dedicar-se professionalment a l’escriptura i esdevenir, com ell mateix va dir, a «l’ofici de ser Joan Fuster». I així va nàixer qui arribaria a ser un dels intel·lectuals més prominents de la cultura i la política valenciana.

Poeta, assagista, periodista, crític cultural, investigador... i de una manera transversal, i sobre tot, creador d’idees. Com va dir Isidre Molas, «un intel·lectual en el sentit més genuí de la paraula, és a dir, en el sentit d’home l’ofici del qual és la manipulació de les idees»

La seua obra és tan prolífica que acostar-se a ella obligaria a un esforç titànic. És per això que cal agrair el treball realitzat per l’Editorial Bromera per fer una selecció de textos que ens mostre, d’una manera clara i patent, què significa «ser Joan Fuster.

El llibre arreplega textos on tracta temes tan actuals com la delinqüència, les modes, els costums de la joventut, la publicitat, els mitjans de comunicació, la justícia, la llibertat,l’ecologisme, la guerra i el pacifisme, entre d’altres. I ho fa amb un estil àgil i directe, sempre lúcid, sovint irònic i, fins i tot, sarcàstic.

En un any, centenari del naixement del nostre autor, que la Generalitat Valenciana ha declarat Any Joan Fuster, i després d’haver contemplat l’exposició dedicada al nostre autor a la biblioteca de Castelló fa unes setmanes, calia acostar-se a la seua obra. I la lectura del llibre que ens ocupa és una bona oportunitat.

Serà amb este llibre que posarem fi a la present temporada 2021-2022 del Club de Lectura de Castelló. Ha estat un curs profitós i agradable, malgrat la pandèmia, i estic segur, que reprendrem les activitats a passar l’estiu. Per si no ens veierem, aprofite l'avinentesa per desitjar-vos bones vacances i fins setembre.

Ens veiem per parlar del llibre el proper dimarts 21 de juny. Esta vegada farem la sessió el dimarts en lloc del dijous, que és la nit de Sant Joan, i com sempre a les 7 de la vesprada per comentar el llibre. Com al mes de maig farem la sessió al pati de la Biblioteca.

Us esperem. Fins ben aviat.

 

 

Pep Beltran

 


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny