Notícia

Resum de la trobada Musiescola ''arrels de diversitat''

Ahir, dimarts 18 de maig, Castelló va acollir la trobada Musiescola. El nostre poble va rebre la visita d'un total de 779 alumnes de 20 centres educatius provinents de les comarques de la Ribera, la Safor, l'Horta Sud,  la Costera i la Vall d'Albaida.

El lema de la trobada d'aquest any era ''arrels de diversitat'' amb l'objectiu de posar en valor tots els tipus de diversitat existents a través de la música. 

Les activitats musicals que els escolars van realitzar van tindre lloc a la plaça de l'Ajuntament i al parc de l'estació convertint estos llocs tan especials de Castelló en un concert itinerant.

Els xiquets i xiquetes van passar una jornada alegre i divertida, on van realitzar balls i dansades, van fer batucades i tocar la percussió amb instruments reciclats, percussió corporal i una cercavila.

També vam rebre la visita de Pep el Botifarra, qui va cantar, juntament amb un grup d'alumnes, les populars cansons de la Malaguenya de Barxeta i Romanç de Senyera.

L'alcalde Òscar Noguera va donar la benvinguda a totes i tots els participants de la trobada i va obsequiar, en nom de Musiescola, a Botifarra amb un trencadís amb el logotip de la trobada per rendir homenatge a la seua trajectòria i lluita per la diversitat.

També comptarem amb música en directe de l'orquestra Pato que va interpretar cançons de Zoo, Izal, La Fúmiga, El diluvi o Samanta a què s'ha adaptat la lletra a la temàtica de la trobada.

En resum, es van mostrar diverses propostes musicals fent dels carrers un escenari obert i festiu per donar a conèixer tot allò que es pot aconseguir amb alumnes de diferents localitats col·laborant entre si. 

Aquesta idea naix sobre la base que la música té efectes molt positius en l'aprenentatge, la motivació, les emocions i la inclusió social. Per aquest motiu, és tan important incloure la música i activitats com aquesta en la formació i vida acadèmica dels xiquets i xiquetes.

A més, l'alumnat va fer mostra de la seua solidaritat aportant un quilo de menjar no perceder que va recollir l'ajuntament per enviar a Ucraïna.


 


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny