Notícia

Fira de la Formació Profesional a València

Els dies 8 i 9 d’abril de 2022 es celebrarà: “LA FORMACIÓ PROFESSIONAL AL CARRER!”

Es tracta d’un encontre entre les 25 famílies professionals que s’ofereixen a la Comunitat Valenciana i en concret, a la província de València.

El professorat i l’alumnat dels diferents cicles formatius, i de manera col·laborativa, exposaran diferents projectes a la plaça de l’Ajuntament de València per a fer divulgació, de manera externa, d’allò que succeeix dins de l’aula: portem l’FP al carrer!!!

A grans trets, aquesta acció pretén oferir un espai públic i obert perquè els agents implicats; tant l’administració educativa com les famílies professionals, promocionem, fomentem i potenciem la formació professional de forma global, apropant-la a estudiants d’altres etapes educatives i a la societat en general.

La Formació Professional és una valuosa opció formativa i laboral per als i les nostres joves, per la qual cosa cal enaltir-la perquè aquesta es convertisca en la primera opció.

Tenim el càrrec de donar una resposta de qualitat a les demandes laborals dels diversos teixits socioeconòmics, és per aquesta raó que paral·lelament a l’exposició de projectes, des de l’institut Valencià de les Qualificacions, s’han programat les jornades Qualifica’t, amb l’objectiu prioritari d’assessorar la ciutadania sobre el desenvolupament del programa acredita, les activitats derivades de les quals, consistiran a posar punts d’informació de totes les famílies professionals perquè qualsevol persona interessada en el reconeixement de la seua vida laboral i la seua formació, puga obtenir informació de primera mà.

Les simulacions de diferents situacions reals que es viuen al carrer, barrejant alumnat de diferents famílies professionals, així com succeeix en el dia a dia, on la ciutadania actua de manera conjunta, ens donaran la visió realista i plural del que significa viure en societat.

Projectes com: el simulacre d’un atropellament amb múltiples víctimes, posada en funcionament d’una ràdio, espectacle el còmic al món, visites guiades pel centre de la ciutat, desfile de moda amb tocats florals, exposició de vehicles ecològics, cocteleria en directe, taller de reparació bàsica de bicicletes o l’elaboració de paelles al mig del carrer, per donar-nos de dinar a tots i totes, són alguns dels exemples del canvi metodològic.

Seran dues jornades de trobada, d’aprenentatges, de col·laboració, i sobretot de gaudi i passió pels oficis, tant si són de sectors industrials o de serveis, volem que siga l’aparador del futur, la primera opció.

Divendres 8, de 10 a 20 h i dissabte 9, de 10 a 14 h.

 


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny