Notícia

Un alumne de l'IES Vicent Gandia millor florista d'Espanya

L'alumne d'Antella, Ximo Alcaín Pérez, estudiant del cicle formatiu professional de grau mitjà en Jardineria i Floristeria en l'IES Vicente Gandia, ha aconseguit la medalla d'or per la categoria de Floristeria en el campionat Spainskills, un equivalent a les olimpíades de la Formació Professional.

Aquest campionat estatal ha tingut lloc a Madrid i en ell ha participat el millor alumnat de floristeria de cada comunitat autònoma. Durant tres dies consecutius els i les estudiants d'FP han hagut de realitzar diverses proves, consistents en: un ram floral, una composició a base de plantes, un ram de núvia, un tocat, una corona de flors i una composició decorativa basada en flors.

Alcaín, que també va resultar guanyador en la competició autonòmica del passat mes d'octubre durant la celebració de la fira Iberflora, s'ha continuat formant des de llavors per a la competició estatal a través de la docent de floristeria de l'IES Vicente Gandia, Mª José Gil. També ha tingut el suport de l'experta de la Conselleria d'Educació en l'especialitat de floristeria, Lourdes Miralles. Ambes han organitzat sessions formatives al costat de professionals de reconegut prestigi en el sector de la floristeria com Juan Bautista Bosch (Alginet), Juan Chamorro (Oviedo) i Escola Deflorarts (Palma).

L'estudiant de Castelló haurà de representar a Espanya en dos competicions internacionals. La primera, a nivell mundial, a Xangai el mes vinent de setembre i la següent, a nivell europeu, l'any vinent. Però la seua celebració i la participació en les mateixes queda supeditada a l'evolució de la pandèmia.

Des de l'Ajuntament volem donar l'enhorabona a Ximo Alcalín per una feina tan magnífica, així com al professorat del cicle de Jardineria i Floristeria de l'IES Vicente Gandia per la seua dedicació.


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny