Notícia

Beca per a participar en la XVII Assemblea d'Història de la Ribera

Fotografia de Didín Puig: Vista de Benimodo l’any 1951
Fotografia de Didín Puig: Vista de Benimodo l’any 1951
El termini de presentació de sol·licituds acabarà el dia 28 de març de 2016

L’Alcaldia-Presidència de l’Ajuntament de Benimodo atorgarà una beca de 2.000 euros a aquell investigador universitari que obtinga el millor resultat a tenor dels criteris de selecció inserits en aquestes bases perquè efectue una comunicació sobre el municipi   en la XVII Assemblea d’Història de la Ribera que tindrà lloc a la Pobla Llarga del 18 al 20 de novembre de 2016.
 
L’Assemblea d’Història de la Ribera és un encontre d’estudiosos i investigadors que amb caràcter bianual es desenvolupa en una localitat de la Ribera del Xúquer i que té com a objectiu mostrar als assistents: investigadors, historiadors, arqueòlegs, afeccionats a la història, però també a tot el públic assistent que hi acudeix, quines són les darreres investigacions que s’estan desenvolupant sobre la història de les societats pretèrits de les localitats de la Ribera del Xúquer. L’Assemblea d’Història de la Ribera s’ha desenvolupat fins a la data en 16 edicions i en totes, com en la pròxima, ha disposat de l’aval acadèmic de la Universitat de València, fins i tot en les darreres edicions ha estat oferida com un curs de lliure elecció pel Servei d’Extensió Universitària de l’esmentada universitat.
 
Aquesta edició de l’Assemblea d’Història de la Ribera es desenvoluparà a la Pobla Llarga, i com en edicions anteriors hi haurà dues seccions: una miscel·lània (amb les característiques seccions de Geografia, Fonts documentals, Arqueologia, Història Antiga, Medieval, Moderna, Contemporània i Història de l’Art i Patrimoni) i una altra secció de caràcter monogràfic amb el títol Vil·les, alqueries i cases de camp. Poblament dispers, noves poblacions i urbanitzacions a la Ribera.
 
En aquesta edició es pretén que els diferents ajuntaments de la comarca atorguen beques per a incentivar els estudis d’història local (i comarcal) a través d’investigadors formats acadèmicament amb estudis universitaris reglats perquè aquests estudis acaben revertint en l’augment del coneixement que tenen els veïns de la població sobre el passat del municipis de la comarca.
 
La beca cobrirà totes les despeses que s’originen (desplaçament, allotjament, manutenció, inscripció i assistència als actes programats).
 
L’Ajuntament de Benimodo es presentarà com a col·laborador de l’investigador en l’Assemblea, així com es reserva el dret a publicar la comunicació en mitjans municipals. En qualsevol cas, el becari haurà de manifestar ja en l’exposició de la comunicació, ja per escrit en el text definitiu per a publicar que es lliurarà al Secretariat Local d’Organització de l’Assemblea d’Història de la Ribera, que dita comunicació ha gaudit de l’ajuda econòmica de l’Ajuntament de Benimodo per a dur-se a terme.
 
Per a resoldre qualsevol dubte o ampliar la informació vos podeu adreçar a:
 
Ajuntament de Benimodo
Tel.: 961 818 800
Font
:

Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny