Notícia

La Biblioteca Municipal 'Joan Fuster' de Castelló disposa dels llibres LGBTI censurats a 11 instituts públics

El passat octubre la Fundació Espanyola d'Advocats Cristians demanava retirar trenta-un llibres amb perspectiva feminista i LGTBI d'onze instituts públics de Castelló de la Plana. En un primer moment, aquesta petició de mesures cautelars per a paralitzar el lliurament d'aquests llibres va ser acceptada pel jutjat contenciós administratiu número 1 de la ciutat. Però, finalment, aquest jutjat ha alçat la mesura cautelar sol·licitada, ja que el jutge entén que la promoció d'aquests llibres en els centres educatius s'avé a la llei valenciana sobre el dret a la identitat i a l'expressió de gènere, i que va en benefici d'una cultura inclusiva.

No obstant això, la primera decisió per part d'una jutge d'acceptar la mesura cautelar sol·licitada per la Fundació d'Advocats Cristians, va causar una gran oposició i, tant càrrecs públics com els autors dels llibres censurats, es van pronunciar a les xarxes socials sobre la decisió del jutjat per reivindicar la importància de l'educació sota una perspectiva feminista i els valors LGTBI, i mostrar el seu rebuig a aquesta mesura.

La llista de llibres censurats es va fer viral a les xarxes socials i va ser compartida per diversos comptes que animaven a comprar aquestes obres. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Castelló ha adquirit els trenta-un títols censurats en solidaritat amb la comunitat LGTBI i als seus drets.

Els llibres estan ja disponibles per a tothom a la Biblioteca Pública Municipal ‘’Joan Fuster’’, on es poden trobar títols com a ''Orgull'' de Josema Busto, on l'autor fa una mena d'homenatge a cinquanta personatges i la seua lluita LGTBI, un altre com ''Libérate'’, de Valeria Vegas, que parla de la censura i obstacles que van haber de superar els artistes del col·lectiu LGBTI a l'estat espanyol entre els anys seixanta i principis del segle XXI, o ‘’Gay sex’’, de Gabriel J. Martín, qui reflexiona sobre la masculinitat tòxica.

També es troben llibres il·lustrats com ''Queer'', de Meg-John i Jules Scheele, que parlen de la teoria Queer, o altres com ''De nom i os'' on diversos autors trans relaten escrits sobre dotze conceptes clau.

Aquestos llibres i molts altres són els que vos convidem a descobrir a la entrada de la Biblioteca Pública Municipal ‘’Joan Fuster’’ de Castelló.


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu