Notícia

Torna la fira de Santa Llúcia a Castelló

  • Es presenta el cartell de la fira de Santa Llúcia, la qual va ser fundada en 1604 i tindrà lloc aquest any del 10 al 13 de Desembre. L'Ajuntament de Castelló ha apostat fermament per la fira amb un augments d'actes.
  • La fira comptarà amb una innovadora estructura dividida en quatre zones temàtiques diferenciades: zona d'atraccions mecàniques, zona gastronòmica, porrat i el Teatre Ideal. En cadascuna d'elles s'aplicaran els protocols i mesures de seguretat Covid.

Aquest dimarts 23 de novembre s'ha presentat el cartell oficial de la fira de Santa Llúcia 2021 amb la participació de l'alcalde, l'autor del cartell Guillem Grimaltos, a més del Regidor de Cultura Festiva i la representant de Ancar Events, empresa encarregada del muntatge de la fira. Amb aquesta presentació s'anunciava la volta de la fira que es desenvoluparà el 10, 11, 12 i 13 de desembre de 2021.

Enguany la fira es caracteritza per una aposta ferma per part de l'Ajuntament de Castelló amb un augment considerable de l'oferta cultural i d'oci i una innovadora estructura amb diferents aèries temàtiques. Seran un total de 4 zones les que es podran recórrer durant la fira. En primer lloc, una zona al parc de l'Estació on es situaran les atraccions mecàniques. D'altra banda, als voltants del mercat, la zona gastronòmica "Poble Fester", amb food trucks, cafeteria, estand de 60 brosses, tapes, i on també tindran lloc actuacions en directe de grups de música, xarangues i dj's.

Altra zona serà la Plaça de l'Ajuntament, on s'instal·larà la fira tradicional valenciana o porrat, amb elements tipics, com barraques valencianes, exposició de gegants i cabuts, ferramentes agrícoles de l'època, artesans de l'assot i de l'espart, a mes d'un xicotet mercat de flors amb les floristeries locals. Així mateix, en aquest espai, hi haurà espectacles de titelles, xanques, malabars, i es comptara amb la participació de grups musicals tradiconals com la muixeranga de Cullera i Pep "el botifarra".

I per últim, el Teatre Ideal, que acollirà el concert dels reconegusts artistes Xavi Sarrià el divendres 10 i de Gisela (OT1) el diumenge 12, amb un concert especialment pensat per als xiquets amb cançons de Disney.

Cal destacar que enguany la fira també estarà adaptada a la situació actual sanitària, per la qual cosa s'apliquen totes les mesures i protocols de seguretat Covid amb l'ús de mascareta obligatòria, distància social entre taules i seients en els espectacles, a més de marcar un itinerari segur amb gel hidràulic distribuït al llarg del recorregut de la fira.