Notícia

Dia Nacional del Trastorn per Dèficit d'Atenció amb Hiperactivitat

Hui 27 d'octubre és el dia Nacional del Trastorn per Dèficit d'Atenció amb Hiperactivitat, dia en què es pretén conscienciar a la població de les característiques i necessitats de les persones amb aquest trastorn, del qual es calcula que el pateixen el 5% de la població infantil. I és un trastorn crònic, ja que aproximadament més del 80% dels xiquets continuaran presentant problemes en l'adolescència, i entre el 30-65% en l'edat adulta (dades de la Federació Espanyola d'Associacions d'Ajuda al Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat).

Entre les manifestacions d'aquest trastorn podem reconéixer alteracions en la conducta com són la hiperactivitat (tenen moltes dificultats para d'estar quiets, presenten molta impulsivitat en els seus actes, semblant que fan les coses “sense pensar”) així com problemes per a mantindre l'atenció en les diferents tasques o activitats, interrompent-les constantment davant qualsevol novetat que aparega al seu voltant.

Tot això afecta negativament a la seua capacitat d'adaptació a situacions del dia a dia i les conseqüències d'aquesta patologia es fan sentir tant en el rendiment acadèmic com en altres esferes (problemes en les relacions tant amb familiars com amb amics; problemes d'autoestima, entre altres).

Són moltes les famílies que desafortunadament es troben desorientats i no tenen accés a les eines necessàries per a poder enfrontar aquestes dificultats, la qual cosa provoca un gran malestar en el si de la família.

Des d’ací volem llançar un missatge de comprensió a tota la ciutadania, ja que com diu el proverbi africà: per a educar un xiquet fa falta tota la tribu.


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu