Notícia

Crida per a signar per la gratuïtat dels productes de la menstruació

El dijous 28 d’octubre d'11.00 h a 13.30 h. es recolliran signatures de la ILP - iniciativa legislativa popular- Tres Voltes Rebel www.ilptresvoltesrebel.org per la gratuïtat dels productes per a la menstruació.

Per a tramitar la ILP calen 10.000 signatures de la ciutadania. Aquesta és una iniciativa legislativa popular a presentar davant de les Corts Valencianes, i que es pot convertir en una norma pionera internacionalment. És una proposició de llei contra la discriminació cap a les dones i per la sostenibilitat del planeta.

Aquesta proposició de llei té per objecte acabar amb l’històric greuge econòmic que les dones han patit a l’hora d’adquirir productes pel període i fer-ho des d’un punt de vista ecològicament sostenible i responsable i, concretament: a) Garantir la distribució gratuïta, a totes les xiquetes, dones i persones trans que ho necessiten, de productes per al període ecològicament sostenibles. b) Assegurar la provisió gratuïta i suficient dels productes convencionals per al període per cobrir les necessitats puntuals de les xiquetes, les dones i persones trans que ho necessiten, en els espais públics que depenguen de la Generalitat, de les administracions locals o de les administracions de l’Estat situades al País Valencià.

A més a més de poder signar i formar part d’aquesta ILP, hi haurà recollida de compreses i sabó íntim per a l’ONG http://balloonamatata.org/ que treballa a favor de les persones refugiades de la guerra de Síria.

Col·laboren en aquesta recollida de signatures les persones voluntàries apoderades, el col·lectiu de Dones Progressistes de Castelló Angelina Gonzàlez, la Regidoria de Comerç i Mercat i la Regidoria de la Dona i Igualtat del M.I. Ajuntament de Castelló.


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu