Notícia

'Les temptacions', Club de Lectura de Castelló

Castelló, Xàtiva i Fes. Un llarg recorregut d’anada i tornada. Els descendents dels moriscos que van expulsar de les que eren, també, les seues terres tornen a la nostra terra. I amb ells velles històries i noves realitats. Tres ciutats que, al dir dels membres del Club de Letura, esdevenen co-protagonistes de la història de què hem gaudit. Passat i present, temps de migracions, com tots els temps, una mostra que ahir ens va tocar anar-no-se’n a uns i hui toca uns altres. Ës llei de la història, i no hem d’oblidar-la.

Com ens va contar Maurici, una historia que va passar, i un present que beu de les fonts de la seua experiència pel Magreb, un territori que sent ben proper i que l’ha fet tenir una sèrie de vivències que es veuen reflexades a la novel·la.

«Les autèntiques temptacions han de ser irresistibles» afirma Anna Lis en el recull de relats que porta pel títol ben eloqüent de Les Temptacions, la lectura del mes d’Octubre del nostre Club.

Anna Lis va nàixer a Xirivella (l’Horta Sud) i viu a València. Ha estat professora de filosofia i ètica en diversos instituts. Ha publicat treballs en el marc de diversos projectes didàctics coeducatius i per a l’ensenyament de la filosofia i l’ètica. És autora dels articles «El preciosisme: feminisme i amor», dins del llibre collectiu Reflexión multidisciplinar sobre la discriminación sexual (1993); «Es ciego el amor?», en Lecturas para estrenarse en Ética (1999); i dels llibres Passió, revolta i pacte. Les cares ocultes de l’amor (2003), i La subversión del amor. Más allá de las diferencias de género (2005). Les temptacions, publicat a Edicions 96 l’any 2011, és la seua primera incursió en la narrativa de ficció.

En este llibre trobem veus d'ahir i d'avui, com la dels amics que accepten resignats el naufragi d'una amistat que era per a sempre, o la de dones desorientades en plena crisi de maduresa que no encerten a trobar-ne l'eixida. Històries de sofriment i històries d'amor feliç. Jornades laborals fetes paròdia i diàlegs que, amb naturalitat i humor, tracten temes seriosos. La pròpia narradora, que confessa caure en temptacions més d’una vegada, es deixa seduir per personatges que li apunten trossos de vida amb veus iròniques, divertides, tendres, amoroses i sexis. Com la de Sinatra, que apareix a un conte o Gilda, que amaga el secret d’un amor frustrat i inoblidable.

Ja sabeu, per obtenir un exemplar del llibre tan sols heu de passar per la biblioteca. Un tema com les temptacions segur que dóna per a molt que parlar.

Ens veiem el proper 28 d’octubre, darrer dijous de mes. A les 7 de la vesprada.

Us esperem. Fins ben aviat.

Pep Beltran


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu