Notícia

Agost, calor i tronades

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos - Castelló

Oratge mes d'AGOST de 2021

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) diu que agost ha sigut un mes càlid. D’una banda tenim els 40°C del dia 27, la temperatura màxima a Castelló. Encara que no supera la de juliol (42°C), tampoc s’ha quedat tan enrere. Afegim l’onada de calor que, segons explica l’AEMET, es va formar amb l’entrada d’aire molt càlid des del nord d’Àfrica, deixant-nos temperatures de 39,5°C els dies 7 i 15. Per últim, dels 31 dies d’agost, només 5 han tingut màximes per sota dels 30°C. Tot això explica que la mitjana mensual de les màximes siga de 32,9°C.

Pel que fa a les mínimes, el mes va començar amb 16,5°C. Tanmateix, aquesta fresqueta va durar poc, ja que, seguint la tendència marcada al juliol, la major part dels dies les mínimes es quedaren per sobre dels 20°C. Més encara, segons les dades de l’AEMET, durant l’onada de calor les temperatures nocturnes marcaren valors dels més càlids des del 1950.

Si parlem de precipitacions, segons l’AEMET, hem tingut un agost humit. A Castelló s’han arreplegat 43,6 l/m2. Va ploure molts dies, però les quantitats no superaren els 4 l/m2, excepte el dia 29, amb 30,6 l/m2. Això va ser 2 dies després dels 40°C de màxima. Ja sabem que la calor acumulada acaba portant tronades.

I fins ací els mesos d’estiu, vacances, platja, muntanya, descans,...

Ara arriba setembre, amb la tornada a la feina i la tardor.

Ànim!

Marta π

Mots clau
: Oratge

Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny