Notícia

Comença el curs 2021-2022 a l’Escola Infantil Municipal

Després del període d’adaptació, ja podem donar començament al curs escolar 2021-2022 a l’Escola Infantil Municipal de Castelló a ple rendiment. Un nou any que afrontem amb molta il·lusió, entusiasme i ganes totes les persones que conformem l’equip educatiu i el personal de serveis.

La nostra missió és aconseguir que l’alumnat vinga feliç a l’escola i que, per a ells i elles, el nostre centre siga un espai de gaudi i diversió, i és per això, que hem enfocat l’ensenyament partint d’aquesta premissa, “gaudir a la vegada que s’aprén”. L’alumnat de l’EIM aprendrà íntegrament a través de l’experimentació directa a l’aula mitjançant els diversos materials que estan al seu abast. Les aules es troben organitzades per racons de treball diferenciats, com per exemple, el “racó de la lectura”, el del “joc simbòlic” o el “lògic-matemàtic”. Cadascuna de les aules estan adaptades a les diverses edats que acullen, tenint a les aules de 0-1 anys una organització més còmoda i preparada per a l’estimulació física i motriu del nostre alumnat més menut. En canvi, les aules d’1 a 2 anys busquen la manipulació i l’adquisició d’hàbits i rutines que permeten a l’alumnat una major autonomia. Per últim, a la nostra aula de 2-3 anys, hem buscat un aprenentatge integral a través del joc, on els i les alumnes, viuran experiències que els portaran a assolir coneixements de forma inconscient.

Hem preparat el centre per a dur a terme un aprenentatge vivencial i experiencial, on l’alumnat siga capaç d’aprendre per ell mateix i on, el fi fonamental, és la felicitat dels xiquets i les xiquetes que venen a l’escola, perquè, per a nosaltres, no hi ha millor recompensa que veure el somriure d’elles i ells.

A més a més, altres espais amb els quals comptem a l’escola és l’aula sensorial que hem habilitat amb taules de llum i elements translúcids per fomentar la creativitat dels nostres xiquets i xiquetes. Els patis de què disposem són amplis i promouen el contacte directe amb la natura, ja que, en la seua majoria són patis de terra, rodejats de plantes i arbres perquè l’alumnat establisca una relació més rica amb aquests elements de la naturalesa.

En definitiva, busquem avançar cap a una educació on l’alumnat siga el protagonista del seu propi procés d’ensenyament i aprenentatge, i on el professorat, és l’encarregat de proporcionar les experiències que faran que els xiquets i xiquetes assolisquen noves metes a través de les seues vivències, ja que, tal com deia Benjamin Franklin, “dis-m’ho i ho oblide, ensenya-m’ho i ho recorde, involucra’m i ho aprenc”, frase on és dona de relleu la importància de fer partícip a l’alumnat del seu propi aprenentatge.

Des de l’equip educatiu, volem traslladar-vos la immensa felicitat i il·lusió que tenim pel curs que ens espera per davant i per la gran quantitat de projectes i experiències que anem a poder viure amb l’alumnat i amb les famílies que ens acompanyaran en aquest camí tan nou i especial que sols acaba de començar.


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu