Notícia

Xarrada 'Campanya Stop al Foc'

El pròxim divendres 13 d'agost de 2021, a la 2a planta de l'Obrera, promocionada per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural i Emergència Climàtica, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló es realitzarà una xarrada amb la denominació 'Campanya STOP Al FOC'.

Aquestes xarrades estan promogudes per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural i Emergència Climàtica, concretament de la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals.

Les xarrades tenen l'objectiu de formar en els principis bàsics els habitatges de la interfície urbana-forestal en:

Mesures de prevenció d'incendis: Comportaments a evitar en relació amb el foc, com gestionar les seues parcel·les per fer-les segures, recomanacions en referència a la vegetació i ordre dins de la parcel·la, etc.
Obligacions legals: Quines són les obligacions legals dels propietaris d'aquests espais, com l'execució de la franja perimetral, la disposició d'un pla d'autoprotecció, etc.
Autoprotecció: Directrius bàsiques de comportament en cas d'incendi forestal. Com han de comportar-se les veïnes i veïns quan el foc amenaça la seua llar, com ha de ser un confinament, com actuar en cas d'evacuació, etc.
Creiem que el problema dels incendis forestals és una de les majors problemàtiques al clima mediterrani, en concret als espais on el foc també pot afectar vides humanes i els seus habitatges.

En finalitzar la xarrada es repartiran fullets informatius amb la informació bàsica de la presentació, amb diapositives que donen suport visual a la xarrada.

Abans de finalitzar la xarrada s'obrirà un torn de preguntes, dubtes i participació.

Si acudiu a la xarrada amb xiquetes i xiquets no hi haurà cap problema, perquè una educadora ambiental prepararà activitats per a tindre'ls entretinguts i aprenent previsió i autoprotecció en situació d'incendis.


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu