Notícia

Homenatge a Castelló a les Víctimes de l'Holocaust de la Ribera Alta

La Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica Rosa Pérez Garijo va visitar ahir dimecres el nostre poble per a retre homenatge a les Víctimes de l'Holocaust de la Ribera Alta en un reconeixement públic.

Ahir dimecres, 28 de juliol la Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica Rosa Pérez va fer lliurament d'unes ceràmiques a 27 de les víctimes de l'holocaust de la nostra comarca a l'Auditori Rex, un homenatge merescut a aquestes persones que, després de patir la Guerra Civil i l'exili, van acabar als camps de concentració nazi, especialment Mathausen i Gusen.

L'acte de lliuraments s'emmarca en una sèrie de visites a les diferents comarques valencianes per a retre un merescut homenatge a aquelles víctimes que en molts dels casos van morir després d'una tortura física i mental, on les feien treballar sense descans amb falta d'alimentació fins l'esgotament.

A l'acte van assistir els familiars de les víctimes, així com els diferents Ajuntaments dels pobles amb víctimes de l'Holocaust representats pels seus alcaldes i alcaldesses. També, va intervenir Carles Senso com a expert en Memòria Democràtica de la comarca.

Homenatge a Castelló a les Víctimes de l'Holocaust de la Ribera - juliol 2021 - Auditori Rex

L'esdeveniment va estar regit en tot moment amb els requisits per complir tots els protocols Covid-19, per a garantir la seguretat del públic assistent.


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny