Notícia

Fotovoltaica d'Autoconsum a l'Escola Infantil Municipal de Castelló

fotovoltaica

L’última setmana del passat mes d’abril, aprofitant les ajudes el PLA REACCIONA de la Diputació de València, l’Ajuntament de Castelló va contractar i executar la instal·lació del sostre fotovoltaic d’autoconsum de l’Escola Infantil Municipal.

Aquesta instal·lació consisteix en 26 plaques fotovoltaiques de 460 W cadascuna, situades coplanarment a la teulada de l’edifici de l’escola, que poden subministrar una potencia pico de 12 kW, connectades a un inversor de 10 kW nominals.

Amb aquesta instal·lació, tenint en compte que l’horari de funcionament de l’E.I.M. i que el seu consum elèctric coincideix amb les hores solars pico (de 8 h a 18 h), s’espera que el 80% de la l’energia produïda serà autoconsumida. Així aconseguirem estalviar un 60% en la factura de l’electricitat i permetrà que la instal·lació s’amortitze en poc més de cinc anys, al temps que reduïm les emissions de CO2 consumint més energia neta.

Amb aquesta instal·lació l’Ajuntament de Castelló suma una línia més a les accions locals per mitigar els efectes del canvi climàtic (CC), previstes en el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES) del Pacte d’Alcaldies (https://castellosom.es/pagina/pacte-alcaldies-pel-clima-lenergia) .

Annexes:

Programa de seguiment i gestió, en temps real, de la planta FVA de l'Escola Infantil:

Gràfiques de demanda (roig), producció (verd) i autocosum (blau) d'energia elèctrica (en kW) al llarg d'un dia de la E.I.M. (7 de maig de 2021):

En la Factura sols pagarem per la demanda importada (en roig) que està per fora de la línia blava. En este dia: 16,74 kWh dels 93,43 kWh, un 18% de la demanda o consum total; per tant estalviem pagar pels 76,69 kWh que autocosumim, un 82 % del consum total que férem eixe dia.

Gràfic de producció FV (verd):

Gràfica de demanda o consum (roig):

Resultat: Autoconsum (blau)


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu