Notícia

Relats de Guerra i postguerra a Castelló

Com es va viure la guerra civil i la postguerra a Castelló? Un projecte audiovisual busca testimonis

Com es va viure a Castelló la guerra civil i la postguerra? Per tal d’ampliar l’escassa informació que hi ha sobre aquest tema, Alex Garzó i Ulisses Ortiz, amb el suport de l’ajuntament de Castelló i de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, han enregistrat relats de veïns i veïnes de Castelló que tenen records d’aquests anys i de persones que, tot i no haver-ho viscut de primera mà, sí que han conegut històries i vivències d’aquella època.

En què consisteix el projecte? Es tracta d’ampliar la memòria col·lectiva de Castelló a través de l’oralitat. D’aquesta manera es pretén obtindre una visió ampla i el més completa possible de com va ser la guerra civil i la postguerra al nostre poble.

Què tractem a les entrevistes? Es tracta d’un qüestionari semiobert. Per una banda, tenim un guió que tracta diversos temes que van des de la vida quotidiana al poble abans de la guerra civil, al període de guerra civil i la postguerra. Per altra banda, es deixa llibertat al entrevistat per a contar l’experiència que vulga transmetre.

Qui pot ser entrevistat? Qualsevol persona que tinga alguna experiència, personal o a través d’un altre, de l’època de guerra civil i postguerra a Castelló.

On va a parar l’enregistrament de les entrevistes? Una còpia de cada entrevista formarà part de l’arxiu municipal de Castelló, de forma que estarà a l’abast d’aquells que tinguen interés en l’estudi i la divulgació de la història local, sempre seguint les normes establertes pel propi arxiu municipal.

-Què volem a partir d’ara? fer una crida a la ciutadania de Castelló per a recollir tants testimonis com siga possible. Si tens interés a donar el teu testimoni, envia un correu electrònic a relatsdeguerra@gmail.com o contactar amb 662 35 48 58


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny