Notícia

8 d’abril, Dia Internacional del Poble Gitano

/ pixabay

El Dia Internacional del Poble Gitano se celebra el 8 d'abril amb l'objectiu de reconèixer el valor d'aquest poble, gràcies a les contribucions que la seua cultura i història ha aportat al món.

Així mateix es vol acabar d'una vegada per sempre amb l'estigma i discriminació de la qual han estat objecte durant tant de temps.

La història i cultura de la comunitat gitana ha estat per sempre integrada al territori espanyol, però que no obstant això té les seues arrels originàries de l'Índia i que amb el transcórrer dels anys han pogut desenvolupar-se gràcies al contacte amb altres pobles i cultures que sense cap a dubte els fan ciutadans del món.

El dret a una vida digna

En l'actualitat, el poble gitano segueix lluitant pel dret a una vida més digna.

Lamentablement, és un fet, que aquesta ètnia, ha estat oblidada i tot i el món modern que hui gaudeixen moltes persones, encara aquestes persones segueixen lluitant per una major integració en la societat.

La bretxa encara és enorme, molts xiquets i xiquetes ni tan sols assisteixen a l'escola i altres acaben per desertar. La realitat per a la població adulta és molt més trist, ja que no tenen accés a bons llocs de treball i aquells/es que aconsegueixen inserir-se en el camp laboral, generen petits dividends que només els permet cobrir les seues necessitats bàsiques.

Per aquesta raó, aquestes persones s'han unit en una sola veu davant els Estats Membres de la Unió Europea i el Parlament, per demanar que el dret a una vida més feliç i plena siga una realitat i deixar en el passat tot el sofriment i la discriminació soferta durant llargues dècades.