Notícia

Agenda Cultura Abril 2021

Del 14 al 24 d'abril

Exposició "1837 – 1977. El Valencianisme Republicà"

El valencianisme republicà és producte del conjunt d'idees, llibres, publicacions, entitats, iniciatives, fets i personatges que des de mitjans del segle XIX reivindiquen els trets nacionals del poble valencià i la seua vinculació amb la resta de terres de llengua catalana, i van lligant progressivament el seu futur en llibertat a un projecte democràtic de renovació cultural, cívica i política d'arrels republicanes.

La història del valencianisme republicà és la crònica del lent despertar d'un poble silenciat, de la lluita per la recuperació lingüística, cultural i nacional del País Valencià. D'una lluita conduïda a través de l'acció cultural, cívica i política.

Aquesta exposició itinerant ret homenatge a totes les generacions de valencianistes que han protagonitzat aquesta lluita.

Al Mercat Municipal

Divendres 16 d’abril.

Lectures Violeta, 2a sessió.

18.00 h. Tertúlia al voltant de la lectura Quan les nenes volen alt, Raquel Díaz Reguera

Modera la tertúlia: Maurici Belmonte

En les Tertúlies Literàries Dialògiques (TLD) les persones es reuneixen per a dialogar i compartir sobre un llibre literari amb vessant igualitària. L'opció de les Lectures Violeta és perquè estes obres aborden qüestions centrals de la vida de les persones i que s’han de posar de manifest en la nostra societat; i perquè açò trenca amb les barreres elitistes culturals que han considerat la literatura, en general, i la lectura feminista, pròpia de determinats grups socials. Es democratitza així l'accés a la cultura per a totes les persones.

A qui va dirigit?

A xiquetes i xiquets d’entre 9 i 12 anys.

19.30 h. Projecció i xarrada del documental "La utopia desarmada, memòria d'un País Valencià Republicà" al Teatre Ideal. Entrada gratuïta.

Diumenge 18 d’abril

12.00 h. La Banda Jove 'Lira Castellonera' dirigida pel nostre director Raül Seguí Penades realitzarà el tradicional Concert de Primavera. A la plaça de l’Ajuntament.

Dissabte 24 d’abril.

19.30 h. Jonatan Penalva presenta el seu nous disc "Reversions" on inclou temes d'altres artistes com LLuís Llach, Miquel Gil, Ovidi Montllor, Feliu Ventura o la Gossa Sorda, a més de peces tradicionals. A la plaça de l'Ajuntament. - L'entrada és gratuïta i l'aforament limitat, per a reservar les entrades de l'actuació de Jonatan Penalba piqueu ací i ompliu el formulari.

Divendres 30 d’abril.

18.00 h. Conta contes. Sílvia Colomer amb el seu espectacle «Els contes que porta el vent»: El vent viatja pel món arrossegant contes de tota mena. Contes que compten i canten, contes d'ací i d'allà, contes tradicionals, àlbums il·lustrats, contes divertits i esbojarrats. Si vols descobrir-los escolta el vent i deixa't portar. Al Pati de la Biblioteca Pública Municipal "Joan Fuster". Entrada gratuïta.

Nota: Totes les activitats tindran aforament limitat