Notícia

Vols conèixer el Gener? Mira l’ametller

Marta π / Modesto Serradel - Castelló / Fotos Valerià Benetó

Els ametllers mostren flors! I això és conseqüència de la manca de fred d’aquest hivern.

L’AEMET (agència estatal de meteorologia) qualifica gener com extremadament càlid. De fet, amb les temperatures tan suaus, ha estat el més càlid des de 1955.

A Castelló, la mitjana de les temperatures màximes ha pujat fins els 18,7°C. I la temperatura màxima la gaudírem el dia 4 amb 24.5°C. A més a més, el vent de ponent va provocar un augment addicional de temperatures tant a l’inici com a la fi de mes. Així, a Castelló, les  temperatures es quedaren al voltant de 20°C entre els dies 7 i 11 i també els dies 30 i 31.
 

Pel que fa al fred, un dels desconeguts d’aquest hivern tan atípic, ha reduït la seua presència als dies 16 i 17 de gener, els més gelats de tot el que portem d’hivern. A Castelló, el dia 17 ens congelàrem amb -2°C.

La pluja, l’altra desconeguda, no ha tornat des del 3 novembre. L’AEMET descriu gener com un mes molt sec. Les precipitacions han estat un 90% inferiors a la quantitat habitual. A Castelló s’han acumulat 0,5 l/m2, repartits entre els dies 15 (0,3 l/m2) i 29 (0,2 l/m2).
 
 
Tan sols ens queda confiar en la saviesa popular, que ens pronostica: “Gener polsós, Febrer plujós”.
 
Marta π
 

Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny