Notícia

L’Ajuntament de Castelló vol millorar la comunicació amb els pobles veïns

Hui dia 24 de febrer se celebrarà una reunió amb alcaldes d’alguns pobles de la comarca per tractar de millorar la comunicació per carretera i tren entre les poblacions
 
Un dels problemes que fa temps que pateix el poble de Castelló és el de la comunicació per carretera i tren amb la resta de poblacions de la comarca. Per això, i segons explica l’alcalde Òscar Noguera, “després de la celebració del centenari de l’arribada del tren a Castelló, vam aprofitar l’avinentesa per comentar amb Àngel Garcia de la Bandera, director general de Ferrocarrils de  la Generalitat Valenciana (FGV), la possibilitat de celebrar una reunió entre els alcaldes dels pobles veïns per tractar aquest problema que fa temps que ens ocupa”.

A la reunió estan convocats els alcaldes d’Alberic, Massalavés, l’Alcúdia, Benimodo, Carlet i Alginet, pobles amb els quals compartim la incomoditat de la manca de freqüència dels ferrocarrils encarregats de comunicar-nos. L’alcalde de Castelló indica que “podríem millorar esta freqüència eliminant algunes parades en certes parts del dia, cosa que afavoriria la comunicació entre els pobles afectats”. A més, Òscar Noguera també apunta al fet que “tots els trens passen per Torrent, que està sobradament comunicat. Si evitàrem algunes parades allà, també podríem eixir tots beneficiats”. Tanmateix, recorda: “Tot açò són idees que s’han de posar damunt la taula i entre tots buscar la millor solució possible i, sobretot, que siga en benefici de l’usuari, el qual al cap i a la fi n’és el principal afectat”.
 

Maqueta exposició del centenari del Trenet de Castelló

Al mateix acte també estan convocats els alcaldes de Sant Joanet, Senyera i Manuel, afectats també per la manca de transport públic entre pobles i, sobretot, amb la ciutat de Xàtiva, “on molts dels nostres veïns es traslladen per a qüestions sanitàries, administratives o simplement personals”, insisteix Noguera. En este cas el transport es veu afectat també per la poca freqüència i les precàries condicions amb què treballa l’empresa encarregada del transport, que no rep cap subvenció per un servei públic molt important per a molta gent. Sobre el tema, Òscar Noguera destaca que “hem parlat amb l’empresa encarregada del transport i ens ha traslladat la dificultat que suposa mantenir este servei. Entre altres raons ens ha apuntat el fet que mobilitzar un vehicle tan gran i costós com l’autobús per a tan poca gent, suposa una despesa inassolible per a l’empresa”, i per això, “volem estudiar amb els pobles afectats la possibilitat d’incorporar un vehicle més xicotet, que a més contamine menys i que puga fer la funció de comunicar els pobles entre ells, ja que hem de pensar que el transport públic ha de ser un dels elements fonamentals per als nostres pobles.”

A la reunió, que se celebrarà hui 24 de febrer al Saló de Plens de l’Ajuntament de Castelló, també hi assistiran, a més dels alcaldes esmentats: Carlos Domingo Soler, director general d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat; Aurelio López Martín, cap de Serveis Transport i grans Àrees urbanes; José Moltó, sotssecretari general de Transport i el director general de l’FGV, Àngel Garcia de la Bandera.

Mots clau
: LaVeu
Font
:

Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu