Notícia

La Policia Local de Castelló continua intensificant la lluita contra el coronavirus

La Policia Local de Castelló contínua intensificant la lluita contra el coronavirus i durant el passat desembre i gener ha dut a terme diverses actuacions, extremant el control del compliment de les normes contra la COVID-19, -especialment sobre l'ús de la màscara i el distanciament social-, amb la finalitat d'evitar comportaments que puguen posar en risc la salut de tots i de totes.

L'alcalde de Castelló Òscar Noguera conjuntament amb el cap de la Policia Local Jaume Soler aposten per continuar intensificant la coordinació entre totes les parts involucrades per a frenar la pandèmia del coronavirus.

En aquest context, la Policia Local de Castelló es mobilitzarà per a controlar i sancionar les conductes que vagen en contra de les mesures i actuacions acordades per a prevenir l'augment de contagis. Per a això, la Policia Local accentuarà encara més la vigilància per a fer complir les obligacions ciutadanes establertes amb l'objectiu de minimitzar i posar límit a l'expansió del virus.

La Policia Local ha dut a terme en els passats mesos de desembre de 2020 i el que portem de gener de 2021 una sèrie d'actuacions amb únic objectiu minimitzar la crisi sanitària davant la Covid'19, segons les directrius sanitàries, d'organismes oficials i la seua normativa aplicable a l'efecte.

Les actuacions realitzades han estat:

Revisió d'establiments d'hostaleria i altres, els/les Agents de Policia Local revisen els aforaments, l'ocupació de terrasses i les mesures sanitàries a aquests, així com el compliment d'horaris, verificant que tots aquells, excepte els que la normativa permeta, estiguen tancats al públic a les 17 hores, així com els ocupants en taules (màxim 4 persones).

A més a més, la Policia Local ha fet i continuarà fent campanyes informatives durant tots els canvis normatius que afecten a aquests establiments.

Control de possibles incompliments de 'toque de queda', en les hores compreses des de les 22 a les 06 hores, les patrulles d'horari nocturn han estat incidint en la mobilitat de persones, vehicles, etc, denunciant totes aquelles conductes que no estiguen degudament acreditades (desplaçaments per motius de treball, de força major, urgències mèdiques).

Informació a la ciutadania, tant els/les Agents de Policia Local que presten servici al carrer, com la Unitat Administrativa i d'atenció al públic i la Prefectura de la Policia Local han estat informant constantment i complidament als/les nostres veïns i veïnes amb els dubtes que han pogut tindre amb la normativa tan canviant que existeix actualment.

La Policia Local de Castelló ha tramitat un total de 34 actes de denúncia des de desembre de 2020 fins a hui per l'ús indegut o la falta de la mascareta, en aquests moments tramitades a l'organisme competent per a la seua sanció corresponent. També ha realitzat 3 actes de denúncia per la llei d'establiments públics sobre incompliment de mesures davant la Covid'19, realitzant el corresponent expedient. S'han interposat un total de 9 actes de denúncia, per desobediència, per falta de respecte i consideració als Agents de Policia Local, per danys a propietat privada i per la tinència il·lícita de substàncies estupefaents.

I com no, la Policia Local ha estat i continuarà col·laborant amb el departament de Serveis Socials per ajudar a persones en situació de risc i que es troben al carrer, proporcionant-les lloc on pernoctar i la possibilitat de menjar i beure, davant, no tan sols amb la crisi sanitària per la COVID-19, sinó a més per la baixada brusca de temperatures en l'última setmana del mes de gener i produïdes per la borrasca 'Filomena'.

Finalment, la Policia Local de Castelló demana a tota la ciutadania castellonera, precaució, responsabilitat i col·laboració en el compliment de les mesures de seguretat. D'igual manera, recorda la necessitat d'extremar les mesures higienicosanitàries d'autoprotecció, com el manteniment de la distància social, l'ús obligatori de la màscara i la higiene contínua de mans per afrontar aquesta pandèmia i dóna les gràcies a totes i tots per la seua col·laboració i prega a la gent que no és relatxe i continue complint les normes establertes per les administracions competents.

Policia Local de Castelló